Tu știi ce trebuie să includă o alimentație sănătoasă? Iată ce impact au asupra organismului cele mai importante alimente

Ultima actualizare:

Pentru că trăim într-o eră în care este intens promovat un stil de viață sănătos, cu toții trebuie să știm că tot ceea ce îi dăm să consume organismului uman are un impact major asupra sănătății noastre fizice și psihice. Pentru a duce o viață fără afecțiuni severe sau dizabilități, trebuie să avem grijă ca alimentele consumate să fie cât mai naturale și bogate în fibre. Dacă vrei să afli ce efect are consumul celor mai importante alimente pe care le mâncăm zilnic, citește în continuare acest articol.

O alimentație sănătoasă implică și consumul de fructe și de legume. Foto: Pexels.com
O alimentație sănătoasă implică și consumul de fructe și de legume. Foto: Pexels.com

Iată cele mai importante 3 alimente care cresc longevitatea

Fructele

Efectele pozitive ale consumului zilnic de fructe sunt demonstrate de numeroase studii ştiinţifice. Acestea pot preveni numeroase boli precum cele renale, osoase, de inimă, cancerul, obezitatea, diabetul etc. Fiind o adevărată mină de vitamine, minerale și fibre, ele sunt absolut necesare pentru a-ți lua porția de energie zilnică și pentru a-ți hrăni și proteja celulele și întregul organism.

Consumul de fructe este cel mai indicat în prima parte a zilei, ca o gustare între micul dejun și prânz, contribuind atât la digestia normală a organismului, cât și la îmbunătățirea sistemului imunitar.

Legumele

Cercetătorii indică faptul că o creștere a aportului de legume poate îmbunătăți dispoziția psihică în două săptămâni. Fiind sărace în calorii și bogate în fibre dietetice, legumele pot fi consumate și preparate în nenumărate moduri: crude, gătite la aburi, la cuptor sau sub formă de sucuri și supe.

Efectele benefice pot fi resimțite la scurt timp după consum, iar rezultatele pot rivaliza cu cele ale unor regimuri alimentare complexe. Specialiștii susțin faptul că proprietățile legumelor controlează apetitul, care oferă senzația rapidă de sațietate, evitând gustările nesănătoase.

Apa

Cel mai important aliment care nu poate fi înlocuit și reprezintă aproximativ 60-65% din greutatea corporală a unui om, este apa. Fiind un constituent fundamental indispensabil al organismului uman, proastă calitate a apei poate fi declanșatorul multor boli și afecțiuni care provin din substanțele nocive ale acesteia.

Consumul unui lichid plin de impurități și bacterii are un impact major asupra sănătății umane, tocmai de aceea este indicat să cunoști tipul de apă pe care îl bei zilnic. Cea mai simplă și la îndemână soluție este folosirea unui dedurizator care permite obținerea unei ape potabile și fără reziduuri. Pentru a te asigura că duritatea apei va fi eliminată, descoperă gama de dedurizatoare apă pe care Clack o pune la dispoziție și bucură-te de beneficiile acestora.

În concluzie, consumul unor alimente proaspete și cât mai naturale joacă un rol esențial în îmbunătățirea și menținerea stării de sănătate generale. Este important să știi că nu doar ceea ce mănânci este important, ci și lichidele pe care le bei zilnic pentru a îți menține corpul sănătos și hidratat.

image
image
image
image
image
image
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
dormitor jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
horoscop
Cea mai nesuferita zodie din 2023, sursă foto: Canva
click jpg
horoscop jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net