Utilizarea mingilor de fitness pentru un antrenament reușit

Moda în ceea ce privește exercițiile de fitness se schimbă extrem de frecvent. Din când în când, apare câte o tendință, fiind popularizată prin intermediul platformelor și rețelelor de socializare. O astfel de tendință este accentul pe forță și antrenamentul funcțional, care implică utilizarea anumitor accesorii de fitness.

Foto> Pixabay.com
Foto> Pixabay.com

Un instrument popular și util pentru a dezvolta forța de bază este mingea de exerciții. Kinetoterapeuții le-au folosit de ani de zile, iar experții în fitness știu acum că este una dintre cele mai bune modalități de a întări peretele abdominal și mușchii spatelui, precum și de a crește stabilitatea. De aceea, au fost implementate și în antrenamentele clasice.

Ce este o minge de exerciții?

Cunoscută în mod obișnuit ca o minge de stabilitate, această piesă ingenioasă de echipament are multe utilizări. De exemplu, mingile de exerciții devin din ce în ce mai populare în spațiul de lucru ca scaun ergonomic de birou, beneficiul fiind că forțează activarea trunchiului și o postură optimă - excelentă pentru a contrabalansa timpul la birou. De asemenea, pe podeaua sălii de sport, este un accesoriu potrivit pentru a completa aproape orice stil de antrenament.

Iată ce trebuie să știți despre alegerea și utilizarea unei mingi de exerciții:

Înainte de a cumpăra o minge, asigură-te că are dimensiunea potrivită pentru înălțimea ta. Pentru a-l testa, așezați-vă pe minge și asigurați-vă că șoldurile sunt la nivel sau doar puțin mai sus decât genunchii. În cazul majorității magazinelor, veți putea alege din trei opțiuni: 55 cm, 65 cm și 75 cm.

În afară de asta, o regulă bună este că, cu cât mingea este mai mică, cu atât este mai mare provocarea. Așadar, luați în considerare creșterea sau descreșterea în funcție de nivelul dvs. de fitness și de modul în care intenționați să îl utilizați pe al dvs. De exemplu, mingile de stabilitate mai mici sunt pentru exerciții hardcore pentru abdomen, în timp ce una mai mare este benefică dacă intenționați să le schimbați cu o bancă de antrenament.

Cum să folosești mingea de fitness?

Mingile de exerciții te provoacă, punându-ți corpul într-un mediu instabil. Când stai întins pe minge, picioarele și mușchii abdominali se pun imediat la treabă pentru a menține echilibrul și a nu cădea.

Mingile de exerciții sunt suficient de versatile pentru a fi folosite pentru aproape orice, inclusiv:

● Antrenamentul cu greutăți: Folosiți mingea de stabilitate ca noua dvs. „bancă de greutăți” pentru a adăuga dificultăți mișcărilor și pentru a încorpora mușchii picioarelor, fesierilor și abdomenului.

● Antrenamentul abdomenului: Efectuarea de abdomene, răsuciri și alte exerciții tradiționale pe minge adaugă dificultăți mișcării prin angajarea mai multor mușchi ca în acest antrenament de bază.

● Exerciții de flexibilitate, yoga și pilates: mingea este excelentă pentru întindere și relaxare, sau puteți încerca un antrenament de yoga pe minge.

● Jocuri: Este un instrument de antrenament, dar, nu uita, este și o minge. Copiilor tăi le va plăcea să se joace cu ea, trebuie doar să fii cu ochii pe ei pentru a nu se răni.

Considerații de siguranță în utilizarea mingii de fitness

Amintiți-vă întotdeauna când o utilizați că mingea pentru exerciții este proiectată ca să se rostogolească, așa că una dintre principalele probleme de siguranță este căderea și implicit posibilitatea apariției unor leziuni la nivelul spatelui. Pentru a evita acest lucru, începeți cu mișcări de bază înainte de a încerca ceva mai ambițios pentru a vă obișnui cu echipamentul. Pentru început, practicați câteva exerciții care nu necesită greutatea dumneavoastră completă pentru a vă echilibra pe minge și continuați să vă dezvoltați controlul de bază.

Un alt aspect legat de siguranță este integritatea mingii. Aceasta se uzează în timp și își poate modifica forma. De asemenea, aceasta poate fi dezumflată. Din acest motiv, este mai bine să treceți cu mâinile pe toată suprafața mingii pentru a verifica zonele de uzură înainte de a începe exercițiul.

Beneficiile antrenamentului cu o minge de exerciții

În esență, atunci când efectuați mișcări pe o suprafață instabilă, este nevoie să angajați și mai mulți mușchi și, prin urmare, este mai greu. Potrivit unui studiu din 2007, să lucrezi pe o minge de stabilitate îți activează mușchii de bază mai mult decât să le faci pe o suprafață plană.

Iată câteva dintre beneficiile încorporării mingilor de stabilitate în rutina ta de exerciții:

● Imbunatățiți flexibilitatea. Utilizați o minge de stabilitate pentru a vă încălzi și a întinde mușchii înainte de antrenament. O flexibilitate îmbunătățită poate reduce riscul de a vă răni și vă poate menține mușchii și articulațiile funcționale.

● Extindeți gama mușchilor angajați mișcare. Mingile de stabilitate pot fi folosite pentru a extinde aria de mișcare în timpul anumitor exerciții, cum ar fi abdomene și abdomene.

● Îmbunătățiți echilibrul. Pur și simplu stând așezat pe o minge de stabilitate angajați mușchii stabilizatori din centrul de greutate. Antrenamentul pe minge vă obligă corpul să îmbunătățească echilibrul pentru a finaliza exercițiile și poate fi, de asemenea, benefic în menținerea unei posturi sănătoase.

zodia care va avea un weekend de cosmar jpg
cub andrele png
vouchere pentru energie electrica jpg
Kirstie Alley și John Travolta, sursă foto: Contul oficial de Instagram al actriței
infidelitate jpeg
Buzau 1 jpg
nick carter gettyimages 187744547 jpg jpeg
parlamentul european profimedia  jpg
image
image
image
image
image
image
infidelitate jpeg
zodia care va avea un weekend de cosmar jpg
calatorie gadget granita harta Sursa foto: Framey.io
gradina chitara meditatie terasa
horoscop jpg
oversize sau mulata ce rochie va fi in tendinte in acest sezon jpg