Ce băuturi ar trebui eliminate din dietă pentru a reduce riscul de cancer. Mulți oameni le consumă aproape în fiecare zi
Prevenirea unei boli este întotdeauna mai simplă decât tratarea acesteia, iar câteva schimbări minore în stilul de viață pot face o diferență enormă atunci când vine vorba despre sănătate. Iar experții spun că există un anumit tip de băuturi care ar trebui eliminate complet din dieta noastră.

O dietă sănătoasă și echilibrată poate scădea enorm riscul apariției anumitor boli grave, cum ar fi, de exemplu, cancerul. Iar cercetătorii britanici, care studiază de mult timp efectele alimentației asupra riscului apariției acestei boli, au ajuns la concluzia că există un anumit tip de băuturi care ar trebui evitat complet.
Acest studiu a avut aproximativ 200.000 de participanți, iar rezultatele lui au fost publicate în revista „eClinicalMedicine”. Iar deși alimentele extrem de procesate sunt considerate, adesea, drept nesănătoase, experții au ajuns la concluzia că un anumit tip de băuturi crește mult mai mult riscul de cancer.
Aceste băuturi trebuie eliminate din dietă
Studiul efectuat de experții britanici a analizat cu atenție efectele grupurilor individuale de alimente. Iar concluzia la care au ajuns specialiștii a fost faptul că băuturile răcoritoare și sucurile sunt cele mai periculoase, atunci când vine vorba despre riscul dezvoltării cancerului.
Din acest motiv, experții ne sfătuiesc să eliminăm complet băuturile îndulcite cu zahăr din dieta noastră. Iar motivul ar fi faptul că datorită consumului tot mai mare de băuturi zaharoase crește și nivelul obezității. Iar această problemă contribuie la dezvoltarea mai multor tipuri de cancer.
O dietă sănătoasă va reduce riscul apariției cancerului
De asemenea, pe lista alimentelor care ar trebui evitate se mai află și cele procesate industrial, potrivit experților. Ei au observat că cu cât erau consumate mai multe alimente procesate, cu atât era mai mare riscul apariției acestei boli, mai ales a cancerului ovarian.
Desigur, acest studiu nu poate dovedi clar o legătură cauzală între dietă și riscul apariției cancerului. Cu toate acestea, experții au observat o corelație, așa că au concluzionat că unele alimente ar trebui evitate, sau chiar eliminate complet din dietă.



































