Cum poți face un odorizant natural pentru a scoate mirosul de cârnați din bucătărie? Cea mai simplă metodă

Dacă vrei să elimini mirosul de cârnați (sau alte mirosuri grele) din bucătărie cu un odorizant natural, ai mai multe variante simple și eficiente:

Scapă de mirosurile neplăcute / foto: Pixabay
Scapă de mirosurile neplăcute / foto: Pixabay

Trucuri pentru a elimina mirosurile neplăcute

1. Fierbere de ingrediente aromatice

Pune într-o cratiță cu apă:

1 lămâie feliată

câteva bețe de scorțișoară

cuișoare

câteva frunze de dafin

puțin rozmarin

Lasă să fiarbă la foc mic. Aburii elimina mirosurile grele și parfumează aerul în mod natural.

2. Spray natural cu oțet și ulei esențial

Amestecă într-un pulverizator:

1 parte oțet alb

1 parte apă

10–15 picături de ulei esențial (de lămâie, lavandă sau mentă)

Pulverizează în aer. Oțetul neutralizează mirosurile, iar uleiul lasă un parfum plăcut.

3. Bicarbonat de sodiu absorbitor

Pune într-un bol mic:

2-3 linguri de bicarbonat de sodiu

Opțional: câteva picături de ulei esențial

Lase-l pe blat sau lângă aragaz. Bicarbonatul absoarbe mirosurile din aer.

4. Lămâie și sare

Taie o lămâie pe jumătate, pune sare grunjoasă peste pulpă și las-o pe masă sau aproape de sursa mirosului. Combină neutralizarea mirosurilor cu un parfum proaspăt.

Îți propun o rețetă simplă și eficientă pentru un odorizant gel natural, care arată și foarte bine în bucătărie:

Ingrediente:

250 ml apă

1 plic de gelatină simplă (fără arome, cam 10g)

1 lingură de sare (ajută la conservare)

10-20 picături ulei esențial (lămâie, portocală, mentă, lavandă – ce preferi)

Colorant alimentar (opțional, pentru estetică)

Un mic borcan sau un pahar drăguț

Cum se face:

Încălzește apa: Pune 200 ml apă pe foc până începe să fiarbă.

Dizolvă gelatina: Oprește focul, adaugă plicul de gelatină și amestecă bine până se dizolvă complet.

Adaugă sarea: Pune lingura de sare și amestecă – va preveni formarea mucegaiului și va prelungi viața odorizantului.

Parfumează: Adaugă uleiul esențial ales (poți combina mai multe, ex: lămâie + rozmarin pentru prospețime).

Colorează (opțional): Pune 1-2 picături de colorant alimentar dacă vrei ca gelul să aibă o culoare frumoasă.

Toarnă în borcan: Pune compoziția într-un borcan mic sau într-un pahar decorativ.

Lasă să se întărească: După ce se răcește puțin, lasă-l la temperatura camerei până se întărește complet (sau grăbește procesul punându-l la frigider).

Cum îl folosești:

Ține odorizantul pe blat, aproape de locul unde ai gătit.

Rezistă cam 2-3 săptămâni. Dacă observi că începe să se usuce, îl poți înlocui.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Poza de cover  5 modalitati de a ti proteja sanatatea sistemului respirator cu sprijinul remediilor naturiste Persoana, borcan, plante medicinale, masa jpg
parjoale moldovenesti shutterstock jpg
Carne de pui FOTO Shutterstock jpg
Legume tocate   pixabay jpg
image png
image png
image png
1 zodii bani jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net