Cum să ai cel mai odihnitor somn din viața ta. 5 remedii naturale care te ajută să adormi repede

Ultima actualizare:

Click! îți spune cum să adormi mai repede și să ai un somn odihnitor. În această lume agitată și tot mai stresantă, foarte multe persoane întâmpină probleme atunci când vor să se odihnească. Din fericire, există câteva tehnicii și remedii noi.

Cum să adormi mai repede și să ai un somn odihnitor
Cum să adormi mai repede și să ai un somn odihnitor

Cum să adormi mai repede și să ai un somn odihnitor. 

Milioane de oameni din întreaga lume au probleme cu somnul din diferite cauze, arată studiile, iar specialiștii vin cu sfaturi care pot ajuta la revenirea la o viață normală în această privință, conform Adevărul.

Hai să vedem câteva ajutoare naturale pentru somn și tehnici care te vor ajuta să îți ușurezi insomnia.

Practicați yoga și meditație înainte de culcare

Practicarea unei unei ședințe de yoga sau a meditației înainte de culcare a fost asociată cu scăderea insomniei și cu un somn mai bun. Treceți prin poziții simple de yoga, concentrându-vă pe respirație și pe întinderea trupului.

Asigură-te că primești suficient magneziu

Magneziul poate fi o soluție pentru un somn mai adânc și mai odihnitor. Acesta este un nutrient puternic care este responsabil pentru reglarea a sute de procese din organism, inclusiv somnul.

Încercați să luați o gustare ușoară din alimente bogate în magneziu cu o oră sau două înainte de culcare. Magneziul se găsește în mod natural în alimente precum nucile și semințele, spanacul, laptele de soia, iaurtul și cerealele integrale.

Bea un ceai din plante pentru un somn odihnitor

Prepararea unui ceai e o tehnică simplă și veche. Ea dă roade de fiecare dată. Puteți folosi cu încredere mușețelul, rădăcina de valeriană și ceaiul de magnolie. Un ceai din aceste plante este excelent pentru anxietate, stres și insomnie.

Beți o ceașcă dintr-unul dintre aceste ceaiuri din plante cu cel puțin o oră sau două ore înainte de culcare. Asigurați-vă că vă uitați pe eticheta nutrițională pentru a vă asigura că nu a fost adăugată cofeină.

Pune o picătură de ulei de lavandă pe pernă

Unul dintre cele mai populare remedii casnice îl reprezintă uleiurile esențiale. Dacă ceaiul nu este modul tău preferat de a te relaxa înainte de culcare, parfumurile florale și cele pe bază de plante sunt modalități bune de a ajuta la somn, scrie Adevărul.

Unele uleiuri esențiale populare pentru somn sunt lavanda, mușețelul și bergamota. Pentru un efect mai bun, puteți pune o picătură mică pe pernă noaptea. 

Sucul de cireșe amare te poate ajuta să dormi

Iată o surpriză pentru cei care au probleme cu somnul. Sucul de vișine din cireșe amare poate crește producția de melatonină la cei care îl consumă înainte de culcare.

În plus, acest suc are potențialul de a ajuta insomnia. În cadrul uni studiu făcut în Marea Britanie, grupul care a băut suc de cireșe a petrecut mai mult timp în pat, a dormit și a obținut o eficiență generală mai mare a somnului. 

Remedii pentru somn - Floarea pasiunii uscată sau uleiul de extract

Floarea pasiunii este o viță de vie cu creștere rapidă care produce flori vibrante. Planta nu numai că este frumoasă, dar te poate ajuta chiar să adormi, fie prin ceai de plante, fie prin ulei de extract.

Atenție, nu trebuie confundată cu fructul pasiunii și nu este recomandată pentru femeile care sunt însărcinate.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop jpg
ADV jpg
horoscop colaj pixabay jpg
horoscop bilunar shutterstock 2091062710 jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
femeie fericită  foto   Shutterstock jpg
Omleta la cuptor pentru intreaga familie jpeg
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
image
actualitate.net
image
actualitate.net