Cum să calci hainele fără fier de călcat

Ultima actualizare:

Urăști să calci rufe sau nu te pricepi să mânuiești fierul de călcat? Nu-i nicio problemă, se poate și fără. Există câteva metode ingenioase de a netezi cutele fără prea mult efort sau bătaie de cap. Le poți pune în aplicare în special când ești plecat într-o călătorie și te trezești la hotel cu toate hainele din bagaj mototolite.

image

Aburul din baie. Pune hainele pe umerașe și agață-le prin baie, cât timp faci un duș fierbinte. Aburul format va îngreuna hainele și le va înmuia cutele. La fel acționează aburul emanat dintr-un ceainic, dintr-un ibric cu apă, dacă reușești să-ildirecționezi înspre hainele cu pricina.

Uscătorul de păr ar putea fi și el util în netezirea hainelor, mai ales dacă vorbim despre materiale delicate. Pune țesătura pe o suprafață cât mai netedă și încălzește-o ușor cu foehnul.

Prosopul umezit e cea mai la-ndemână metodă de a întinde cutele unei haine. Ai grijă doar să ștergi țesătura uniform, pe o suprafață mai mare, pentru a nu rămâne pete atunci când se usucă.

Placa de îndreptat părul. Cu ea poți să netezești simplu și rapid marginile unei fuste sau gulerul unei cămăși. Toată operațiunea nu va dura mai mult de 2-3 minute, așa că merită încercat un retuș cu placa pe ultima sută de metri, spune dr. Oana Cuzino pe blogul ei.

La presat sub o greutate. Hainele de bumbac, precum tricourile, hanoracele sau pantalonii, pot fi rulați, sub formă de sul. Acesta se pune sub o greutate, de pildă sub salteaua de pat sau sub două sticle mari de apă. Presarea va îndepărta cutele, întrucât, împachetate în acest fel, nu se produc deloc dungi.

Încă de când ai scos hainele din mașina de spălat pune-le pe umerașe și lasă-le să se usuce, în apropierea unor surse de căldură. Ai grijă doar să fie bine stoarse, pentru a nu risca să se se lărgească. Vei observa că ele nu vor mai fi la fel de șifonate.

Trebuie să mai știi că în magazine și la curățătoriile de haine se găsesc de cumpărat spray-uri special create pentru a netezi țesăturile. Nu sunt foarte scumpe și țin loc de fier de călcat sau te pot ajuta să calci mai ușor.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Infidelitate jpg
barfe jpeg
esoteric 652642 1280 jpg
image png
semineu dim jpg
1 pozitiile de amor pe care femeile le iubesc ucew jpg jpeg
zodiac sign 2532970 960 720 jpg
peste pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net