Cum să duci o viață mai fericită și mai sănătoasă? 10 pași simpli pe care trebuie să-i urmezi în 2023

Ultima actualizare:

Pentru a nu mai rata obiectivele pe care vi le trasați la început de an, avem 10 de pași pe care îi puteți urma pentru a duce o viață mai fericită și mai sănătoasă în 2023.

Cum să duci o viață mai fericită și mai sănătoasă?
Cum să duci o viață mai fericită și mai sănătoasă?

Schimbarea pe termen lung este un proces complicat. Este nevoie de angajament și efort. Prin urmare, pentru ca schimbarea să aibă succes și să fie durabilă, aceasta trebuie să fie treptată și realistă.

„Vreau să fiți motivați să faceți mișcare și să mâncați sănătos mult după luna martie, când toate rezoluțiile de la început de an sunt în general abandonate”, spune Mandy Wong Oultram, antrenor personal premiat și antrenor de nutriție la FlexFit, potrivit Metro.co.uk.

Cum să fii mai sănătos în 2023? Urmează 10 pași simpli

Fii realist și rămâi consecvent

Se pare că este nevoie, în medie, de 66 de zile pentru a schimba un obicei. Așadar, trebuie să-ți setezi un obiectiv realist și să rămâi consecvent.

„Dacă te chinui să-ți păstrezi avântul în prima lună, încearcă să rămâi motivat și ar trebui să constați că schimbarea stilului de viață devine mult mai ușoară până la sfârșitul celei de-a doua luni", sfătuiește experta Mandy Oultram.

Setează obiective realizabile

Experta într-un stil de viață sănătos e de părere că trebuie să ne setăm obiective pe care ai 80% șanse de a le duce la bun sfârșit.

„Dacă numărul mediu zilnic de pași este de 5.000, în loc să ai obiectivul de 10.000 și să nu-l faci, stabilește-ți un obiectiv pentru 6.000 și gândește-te cum vei parcurge pașii suplimentari", sugerează ea.

Notează beneficiile unei vieți sănătoase

Dacă vrei crea o astfel de listă, vei avea și mai multe motive personale pentru a continua atunci când dai de greu. Trebuie să puneți foaia cu benefecii undeva la vedere.

 „Beneficiile exercițiilor fizice sunt bine documentate, dar aceasta este lista ta. Notează ce este important pentru tine”, a transmis Mandy.

Notează consecințele negative dacă nu schimbi stilul de viață

Enumerând riscurile sau consecințele care se pot întâmpla dacă nu-ți schimbi stilul tău de viață, vei găsi mai multă inspirație pentru a te ține de obiectivele trasate. O astfel de listă nu  este acolo pentru a te speria, ci pentru a te încuraja atunci când motivația este scăzută.

Programează-ți antrenamentele

„Pune-ți exercițiile în jurnal în jurul celorlalte angajamente", recomandă experta. „Planificați-vă pentru momentul în care este cel mai puțin probabil să abandonați ideea, cum ar fi primul lucru dimineața”, a adăugat Mandy.

Bea cât mai multă apă

Știți beneficiile de a bea multă apă, așa că faceți-o cât mai des posibil. Mandy Wong Oultram sugerează să luați sticla cu voi peste tot și să adăugați bucăți de portocale sau lămâie pentru a-i da o aromă aparte.

Alimentație sănătoasă și rapidă

Experta consideră că trebuie să simplificăm lucrurile când vine vorba de hrana sănătoasă, mai ales dacă timpul nu ne permite. Această amintește că se pot face foarte ușor preparate sănătoase. Fructele și legumele congelate sunt, de asemenea, la îndemână pentru a face un smoothie rapid și sănătos, spune Mandy.

Sărbătorește micile victorii

Uneori, micile realizări contează și te pot motiva să mergi mai departe. „Nu subestimați impactul pe care-l are o laudă atunci când reușiți să bifați din obiectivele voastre", spune Mandy. „Toate progresele, indiferent cât de mici, ar trebui să fie remarcate”, a adăugat aceasta.

Nu irosi somnul! Dormi un număr suficient de ore

Wong Oultram spune că ar trebui neapărat să „dormi bine înainte de a face exerciții și să mănânci și mai bine a doua zi”. Ea adaugă că este important să te relaxezi cu o oră înainte de culcare citind o carte, ascultând o muzică bună și, evident, limitând utilizarea telefoanelor.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Vinerea Mare, cea mai neagră zi a creștinismului  Ce semnificație are Prohodul Domnului jpeg
image
image
image
image
image
image
horoscop webp
2 cuscus jpg jpeg
fericire jpg
batrani fericiti
cub horoscop 1 gif
Nu stii cum sa iti surprinzi cea mai buna prietena de ziua ei Iata cateva sfaturi de care sa tii cont jpg
Trei sfaturi pentru a ți transforma grădina într un sanctuar de relaxare jpg
zodii pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net