A început Anul Nou Chinezesc, Anul Tigrului de Apă. Imagini de la "Revelionul" chinezilor

Ultima actualizare:

Anul Nou chinezesc a început marți, 1 februarie 2022, şi se încheie pe 21 ianuarie 2023. Este Anul Tigrului de Apă, iar în noaptea de luni spre marți chinezii au dat startul festivităților dedicate acestei sărbători.

anul nou chinezesc epa efe (4) jpg

La chinezi, Anul Nou este sărbătorit cu mare fast, iar cea mai importantă manifestare publică se numește "Sărbătoarea Primăverii", care deschide, practic, festivitățile. Acestea se încheie după 15 zile, cu "Festivalul Lampioanelor". Prima zi a noului an este o zi de mulţumire şi recunoştinţă pentru toate darurile și lucrurile primite în anul anterior. Anul acesta însă, festivitățile nu au mai avut strălucirea de odinioară, din cauza pandemiei. Chinezii au urmărit însă la televizor celebrul spectacol dedicat Anului Nou Chinezesc, spectacol difuzat încă din anul 1983.

Parada impresionantă de culori, costume, dansuri, cântece face înconjurul lumii, fiind cea mai importantă sărbătoare tradițională a chinezilor. Datina îi obligă pe aceștia să migreze spre familie, spre case, indiferent în ce colț al lumii s-ar afla. este o perioadă în care agențiile de turism înregistrează profituri uriașe, datorită acestei migrații. Fiecare an chinezesc are un animal care îl patronează (Şobolan, Bivol, Tigru, Iepure, Dragon, Şarpe, Cal, Oaie, Maimuţă, Cocoş, Câine şi Porc).

Ce aduce Anul Tigrului de apă din punct de vedere astrologic

Lorina, astrologul Click!, explică ce presupune Anul Tigrului de Apă, din punct de vedere astrologic. Urmează un an dinamic, în care lumina interioară a fiecăruia trebuie să fie îndreptată spre exterior, pentru a schimba lumea din jur. Se impune flexibilitatea şi chiar viclenia pentru atingerea scopurilor. Tigrul va aduce un deosebit simţ al justiţiei şi-i va ajuta pe mulţi să câştige procese în instanţă. Tigrul în esenţă nu e un animal rău, e iubitor de familie, doar că e un prădător, în căutare de noi teritorii şi cuceriri. Cel mai adesea are succes în ceea ce-şi propune, cu condiţia să nu abandoneze la jumătatea drumului. 

Potrivit calendarului chinezesc, Anul Tigrului a mai fost în anii 1914, 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010. Următorul An al Tigrului de Apă va fi în 2034.

    Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
horoscop colaj pixabay jpg
culoare de par in functie de zodie jpg
horoscop jpeg
click ro jpg
click jpg
57171 jpg
3 avantaje ale amenajării unei anexe din sticlă locuinței tale jpeg
horoscop 17 martie webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net