Cele mai cunoscute izvoare, cu puteri tămăduitoare asupra sănătății, din țara noastră


    Izvorul Tămăduirii de la Mănăstirea GhighiuSursa foto: doxologia.ro
Izvorul Tămăduirii de la Mănăstirea GhighiuSursa foto: doxologia.ro

Creștinii ortodocși sărbătoresc în Vinerea Luminată Izvorul Tămăduirii. Mulți credincioși merg în pelerinaj la mânăstirile din țară care adăpostesc izvoare tămăduitoare, iar în biserici se oficiază slujba de sfințire a apei , cunoscută sub numele de Agheasma Mică. După sfințirea apei, preotul îi stropește pe credincioși cu apa sfințită în timp de cântă: ”Miluiește Doamne, poporul tău!”

Izvoare cu puteri tămăduitoare, renumite în județele din țara noastră

În Dobrogea, la Mânăstirea Dervent, există cel mai cunoscut izvor cu puteri tămăduitoare. Pe aceste meleaguri, Sfântul  Apostol Andrei a săvârşit numeroase minuni. Apa izvorului  de odinioară curge  şi astăzi,  păstrându-şi puterile miraculoase asupra sănătăţii bolnavuilor.

Mânăstirea Izbuc, satul Ponoarele, comuna Cărpineț, cel mai vechi lăcaş de rugăciune din judeţul Bihor, adăposteşte un izvor unic în Europa. Se spune că apa ţâşneşte dintre pietre, la anumite intervale de timp şi legenda aminteşte că izvorul a fost recunoscut ca o sursă tămăduitoare pentru bolnavi, după ce un copil orb s-a oprit să-şi spele ochii. La scurt timp, copilul a început să vadă. 

La Mânăstirea Ghighiu, credincioşii care asistă la slujbă se pot bucura de ajutorul primit de la renumita icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului . De asemenea, în curtea mănăstirii, sute și sute de credincioși bolnavi beau apă sfinţită de la Izvorul Tămăduirii, făcător de minuni.                                   La Mănăstirea Horaicioara, din judeţul Neamţ, izvorul cu apă tămăduitoare de boli grave adună mii de credincioși.

La Mânăstirea Prislop, satul Silvaşu  de Sus, comuna Prislop, judeţul Hunedoara , la izvorul cu ape tămăduitoare vin în pelerinaj numeroşi credincioşi bolnavi din toată țara. Tot în această localitate este şi mormântul preotului Arsenie Boca.

La  Mănăstirea Brâncoveanu, Sâmbata de Sus, comuna Voila, județul Braşov, un izvor făcător de minuni și o fântână tămăduitoare, apreciate de credincioși, atrag bolnavi din toate județele țării.  Bolnavii vin aici să se roage, să primească ajutor divin și să se bucure de puterea apelor  tămăduitoare.

La Mănăstirea Râmeţ, comuna Râmeţ, județul Alba ( în paraclisul bisericii ) există un renumit izvor tămăduitor care a vindecat numeroși bolnavi veniți din toată țara.

Mănăstirea Călugăra, comuna Ciclova Montană (Oraviţa), datează din anul 1858. Pelerinii și credincioșii se adună în sfântul lăcaș, nu numai în zilele de sărbătoare.  Cei veniți se bucură de puterea izvorului tămăduitor cu care este binecuvântată biserica Mănăstirii.   

În  Mănăstirea Bistriţa, comuna Costeşti, județul Vâlcea, există un renumit izvor tămăduitor ce picură apă în peştera Sfântul  Grigorie (Vânturariţa), Galeria Asceţilor.

În Mănăstirea Frăsinei, comuna Muereasca din județul Vâlcea,  izvorul  tămăduitor al Sfântului Calinic, de zeci și zeci de ani,  este de mare ajutor bolnavilor din județele învecinate sfântului lăcaș.

La Mănăstirea “Peştera Sfântului Apostol  Andrei” din  comuna Ioan Corvin, județul Constanţa, credincioșii se roagă pentru sănătate și folosesc apele izvoarelor tămăduitoare , renumite  ca izvoare binecuvântate de Sfântul Andrei.

În județul Argeș există mai multe lăcașuri ortodoxe care adăpostesc izvoare tămăduitoare. La Mănăstirea Cetăţuia, comuna Cetăţeni, județul Argeş, un izvor tămăduitor curge din altar din ziua praznicului ”Izvorul Tămăduirii” și până la data de 15 august, la sărbătoarea “Adormirea Maicii Domnului”

De asemenea, tot în județul Argeș, Mănăstirea Robaia, comuna  Muşateşti, este binecuvântată de Maica Domnului cu un izvor tămăduitor, care alină suferința a sute și sute de bolnavi.La  Mănăstirea Nămăieşti ( în apropierea orașului Câmpulung Muscel) din județul  Argeş, pelerinii sunt atrași de o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului și de un  izvor cu ape tămăduitoare.

Mănăstirea Cernica, de lângă Bucureşti , este un loc de pelerinaj și de revigorare trupească și suflească pentru bucureșteni. La intrare în sfântul lăcaș există un  izvor cu ape tămăduitoare de care beneficiază, zi de zi , credincioșii care vin în acest lăcaș ortodox, unde, Sfântul Calinic face, adesea, numeroase minuni.

FotoJet (3) jpg
cub horoscop iertare png
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
Oana Roman si Isa jpg
cub isabela onoriu png
FotoJet (2) jpg
cub raluca podea png
Shakira jpg
image
image
image
image
image
image
cub horoscop iertare png
verighete aur alb jpeg
Fumat - tigara - femeie care fumeaza FOTO Shutterstock
thumbnail Andrei Dutu jpeg
prințul william, kate middleton  sursa   shutterstock 186607298 jpg