Miracole creștine la Biserica Buna Vestire din București

Ultima actualizare:

    icoana făcătoare de minuni a Sfântului Antonie cel MareSursa foto:ziarullumina.ro
icoana făcătoare de minuni a Sfântului Antonie cel MareSursa foto:ziarullumina.ro

La Biserica Buna Vestire din centrul Bucureștiului, cu hramul Sfântul Antonie cel Mare, vin să se roage zilnic zeci și zeci de credincioși. Sfântul lăcaș, cu hramul Buna Vestire și Sfântul Antonie cel Mare adăpostește o icoană făcătoare de minuni.

Icoana Sfântului Antonie cel Mare a scăpat dintr-un  incendiu

În anul 1847 un incendiu devastator a afectat o parte importantă a Bucureștiului.  În documentele vremii s-a menționat drama din acel an, dar și o mare minune : deși clădirile din acea zonă, inclusiv biserica de atunci  care purta hramul ”Sfântul Antonie cel Mare”  au ars din temelii, din  această nenorocire, ca prin minune,  a fost salvată icoana făcătoare de minuni a Sfântului Antonie cel Mare.  Sfântul odor religios nu a fost afectat  deloc de flăcările cumplitului incendiu.  Biserica Buna Vestire a primit icoana făcătoare de minuni a Sfântului Antonie cel Mare din sfântul lăcaș distrus în incendiu, dar și  hramul  ”Sfântul Antonie cel Mare”.

Numeroși credincioși se roagă zilnic la icoana Sfântului

Icoana scăpată de focul devatator este un punct de atracție pentru sute și sute de credincioșii din Capitală și din județele apropiate de București, care vin să se roage, să se închine la ea și să-i ceară Sfântului Antonie ajutorul.  Credincioșii care au primit ajutorul  de care aveau nevoie, trec pragul sfântului lăcaș. În continuare, credincioșii vin să-i mulțumească Sfântului pentru că i-a scăpat de necaz ( Strada Franceză nr.33).

Ce minuni face icoana Sfântului Antonuie cel Mare

Icoana  Sfântului Antonie cel Mare  este vindecătoare  de boli, ajută la întemeierea familiei, aduce spor în casa celor care se confruntă cu diverse pagube, îi ajută pe elevi și pe studenți să treacă examenele cu bine, și, nu în ultimul rând, Sfântul Antonie vine în ajutorul persoanelor care se confruntă cu mari probleme financiare.

Pentru că Prea Fericitul Patriarh Teoctist  spunea despre acest sfânt lăcaș că  este ”Biserica  rugătoare pentru săraci”, zilnic vin să ceară ajutorul Sfintei Icoane  numeroși săraci, oameni care au pierdut bunuri materiale și care sunt măcinați de boli. Tinerii care vor să-ți întemeieze o familie, cred în șansa de a avea un cămin fericit, iar Sfântul Antonie cel Mare le va aduce norocul așteptat.

 Icoana a mai făcut o minune în Duminica a IV-a  după Rusalii

În Duminica a IV-a după Rusalii ( pe 2 iulie), când la slujba duminicală este pomenită Vindecarea  slugii sutașului), printre zecile de credincioși a venit, pentru prima dată, și Maria, o credincioasă săracă și doborâtă de durere: sora ei este  bolnavă de cancer. S-a rugat cu speranța că sora ei va mai trăi o vreme. La ieșirea din biserică Maria a primit un pachet cu alimente și bani de la o doamnă. Binevoitoarea a fost, desigur, impresionată de felul în care arăta Maria, i-a oferit ajutorul , apoi a întrebat-o  ce are pe suflet.  În mod neașteptat, Maria a aflat că persoana generoasă este medic și i-a spus că ea tratează astfel de cazuri de cancer. Venită de la o specializare din Germania, doctorița le-a invitat pe Maria și pe sora ei la cabinetul în care lucrează.  În această săptămână, sora Mariei a primit primul tratament și are o stare de spirit mult mai bună: poate să meargă fără să se folosească de căruciorul de care nu s-a despărțit de luni de zile și a venit alături de sora ei să se roage la icoana făcătoare de minuni pentru ca Sfântul  s-o ajute să scape de cumplita boală.   

image
image
image
image
image
image
Credius click ro jpg
zodii pixabay jpg
zodii meteoriti png
horoscop zilnic 25 decembrie 2021 jpg
Tu știi de ce au angajații nevoie cu adevărat  Află acum! jpg
horoscop jpg
zodii pixabay jpg
karate jpg