Moaște de sfinți români oferite Episcopiei Române din Canada


    Darurile oferite de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române Episcopiei Române din Canada Sursa foto: JPEG
Darurile oferite de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române Episcopiei Române din Canada Sursa foto: JPEG

În Salonul Sfinților români din Reședința Patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oferit Episcopiei Ortodoxe Române a Canadei trei daruri de adâncă semnificație spirituală, : fragmente din moaștele Sfinților Grigorie Dascălu și Constantin Brâncoveanu și un veșmânt care a acoperit moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor.

Cele trei daruri  au fost oferite spre folos duhovnicesc

Fragmentele din moaștele  sfinților Grigorie Dascălu, ale Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu  și un  veșmânt care a acoperit moaștele  Sfântului Cuvios  Dimitrie cel Nou au fost oferite spre folos duhovnicesc şi sporire în credinţă a celor care se vor ruga cu evlavie acestor sfinţi ocrotitori ai neamului românesc. Cu acest prilej, Prea Sfințitul Ioan Casian, Episcopul Român Ortodox al Canadei a spus:  ”Este un moment de mare bucurie, pentru că acesta creează o legătură mai adâncă între comunităţile noastre ortodoxe româneşti şi mănăstirile din Canada cu Patria-mamă şi în special cu Biserica-mamă. Noi încercăm în cadrul unui program pe care l-am început anul acesta să aşezăm câte un ocrotitor român dintre sfinţii mai noi peste fiecare dintre parohiile şi mănăstirile noastre. De asemenea, acest eveniment este de o adâncă semnificaţie spirituală pentru comunităţile ortodoxe româneşti din Canada. Este adevărat că sunt comunităţi mai vechi,  însă Episcopia Canadei este nouă. Eu personal sunt legat de Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, pentru că îmi amintesc de momentul petrecut acum 25 de ani, când am plecat la Ierusalim chiar de sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie. Cred că el mi-a purtat de grijă în toţi aceşti ani. Moaștele Sfântului Ierarh Grigorie Dascălu și ale Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu vor fi păstrate în Catedrala Episcopală  din Saint-Hubert, Quebec, iar veșmântul Sfântului  Dimitrie va merge într-una din misiunile  noastre din Montreal. În continuare, vom încerca să ducem moaştele acestor sfinţi şi în alte parohii ortodoxe, deoarece aşa se creează o comuniune a sfinţilor”, a menționat Preasfinţitul Părinte Ioan Casian, Episcopul Ortodox Român al Canadei.

Un an de la întronizarea Părintelui Ioan Casian ca Episcop al Canadei

La data de 7 mai 2018, Părintele Ioan Casian va aniversa un an de la întronizarea sa ca Episcop Ortodox Român al Canadei.

serban huidu si mihai gainusa
Victor Piturca jpeg
Petre Roman, Mioara si Oana jpg
sex sex 0 jpeg
1 dana razboiu divort intro 1280x720 jpg jpeg
Lia Bugnar Marius Manole FOTO Pro TV jpeg
infidelitate jpeg
307079526 210160864678269 6977173893454253715 n jpg
image
image
image
image
image
image
neti sandu jpeg
SAGA jpg
horoscop 19 decembrie jpg
Consum de sare FOTO Shutterstock
supliment jpeg
placinta cu pui jpeg