Patriarhul României Daniel a semnat în Cartea de Aur a Centenarului Marii Uniri de la 1918

Ultima actualizare:

    Patriarhul Daniel a semnat în cartea de Aur a Marii UniriSursa foto: Adevărul.ro
Patriarhul Daniel a semnat în cartea de Aur a Marii UniriSursa foto: Adevărul.ro

Miercuri, 7 noiembrie, la Reședința Patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a semnat în Cartea de Aur a Centenarului Marii Uniri de la 1918. După etapa semnării în această carte, document care va rămâne în istoria țării, Patriarhul a apreciat iniţiativa „de a continua Cartea de Aur primă, cu această formă nouă, care se inspiră totuşi şi din prima Carte de Aur a Marii Uniri”.

Referindu-se la Celebrarea Centenarului, Preafericitul Părinte Patriarh  a subliniat recunoştinţa credincioșilor faţă de făuritorii Marii Uniri: „Ne rugăm lui Dumnezeu să ne dăruiască dragoste de ţară şi popor aşa cum au avut făuritorii Marii Uniri”, a spus Preafericirea Sa.

Patriarhul României a apreciat munca depusă de inițiatorii acestei inițiative a Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia ,  pentru concretizarea proiectului prin care se continuă Cartea de Aur a Marii Uniri (din  în prima formă)  cu forma nouă, care s-a inspirit și din prima Carte de Aur a Marii Uniri apărută în anul 1929 ,  document în care a semnat Regele Ferdinand, Patriarhul Miron Cristea și alte personalități ale vremii.

Preafericitul Patriarh Daniel a dorit să sublinieze importanța apariției cărții  Centenarului :” „Ne-am gândit să realizăm o carte a Centenarului după modelul celei din 1929, Cartea de aur a serbărilor Unirii, atunci când s-a sărbătorit primul deceniu al Marii Uniri, chiar dacă serbarea a avut loc în mai 1929”. De aceea, Patriarhul României le-a oferit iniţiatorilor Diploma şi medalia omagială a Anului Centenar. „Acelaşi lucru am încercat să realizăm şi noi în acest an, Anul Centenar, prima semnătură a avut-o Preşedintele României, iar a doua a avut-o Preafericitul Părinte Patriarh Daniel”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop saptamana 23 29 septembrie webp
ridurilor 1536x1024 jpg
1 masca de fata care albeste tenul cum se prepara wwsx jpg jpeg
ciorba de fasole cu afumatura jpg
Puteri paranormale, zodii jpg
reteta salata de vinete
horoscop shutterstock jpg
fructe murate istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net