Metoda simplă prin care poți scăpa de stres. „Ți-ar putea schimba viața pentru totdeauna”

Ultima actualizare:

Stresul reprezintă cea mai mare bătălie a vremurilor noastre. Într-o lume în care totul se mișcă cu viteză, oamenii reușesc din ce în ce mai greu să-și găsească echilibrul și liniștea. Specialiștii au mic secret pentru cei care vor să scape de această problemă. Iată metoda simplă prin care poți alunga stresul.

Metoda simplă prin care poți scăpa de stres
Metoda simplă prin care poți scăpa de stres

Respirația ciclică este o metodă străveche care are un succes uriaș și în prezent. Recent, această tehnică a fost analizată pentru a-i ajuta pe oameni să gestioneze stresul legat de pandemie. Beneficiile respirației ciclice s-au dovedit și într-un studiu publicat în Cell Reports Medicine.   

Ce presupune respirația ciclică. Vei scăpa de stres pentru totdeauna

Această metodă, care presupune să respirăm în mod controlat, în timp ce fizicul și psihicul se relaxează, ar fi mai eficientă decât meditația. Motivul? Ei bine, specialiștii spun că prin repsirația ciclică nu există riscul să crească nivelul de anxietate, așa cum se poate întâmpla în cazul persoanelor care au trecut prin traume.

„Meditația poate crește anxietatea la începători sau la persoanele cu traume‟, a punctat Serena Garefino, profesoară de meditație, conform sursei citate, transmite clickpentrufemei.

Specialistul consideră perfectă această tehnică, mai ales dacă vrem să reducem stresul pe termen scurt. În schimb, pentru efecte vizibile, meditația trebuie făcută de 8 ori, pe lună, spune experta.

Serena Garefino oferă și câteva surse de stres care se pot disipa intant prin metoda respirației ciclice: o dispută apărută la locul de muncă, stresul apărut în trafic sau cel provocat de teama că vei eșua într-un proiect sau într-o relație.

Cât de simplă este această tehnică? Respirația ciclică poate fi exersată acasă

Această tehnică poate fi practicată chiar la tine în casă. Nu necesită prea multă pregătire, dar e nevoie să fie o liniște totală. Iată cei patru pași pe care trebuie să-i urmezi. Nu uita să încerci să ai mintea cât mai goală în timpul exercițiului. Nu lăsa gândurile negative să-ți invadeze capul.

  1. Trebuie să te așezi pe o saltea de yoga, pe un scaun, în fața unei oglinzi sau într-un alt loc confortabil
  2. Închide ochii și trage profund aerul în piept
  3. Inspiră pe nas în timp ce numeri până la patru, apoi ține-ți respirația timp de 4 secunde
  4. Repetă procedura de 3-4 ori, timp de 5 minute

Secretul acestei metode care înlătură stresul este să o practici în mod constant. Este ideal să faci acest lucru dimineața sau seara. Totodată, poți folosi tehnica în orice moment stresant care apare în viața ta.

Nu te lăsa păcălit de cât de simplă este această practică. Este de impact și ți-ar putea schimba viața pentru totdeauna‟, îndeamnă Serena Garefino, conform sursei citate.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
unghii jpeg
paște pixabay jpg
1 mituri despre zodii jpg jpeg
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net