Practica japoneză care îți poate condimenta viața de cuplu

Ultima actualizare:

Dacă simți că viața ta sexuală are nevoie de ceva nou și incitant care să te ajute să te conectezi mai bine cu partenerul tău, atunci ai putea să încerci arta bondage-ului, sau ,,shibari”, așa cum este cunoscută această practică în cultura japoneza.

Practica japoneză care îți poate condimenta viața de cuplu (credit photo Sydona Instagram)
Practica japoneză care îți poate condimenta viața de cuplu (credit photo Sydona Instagram)

Ce este ,,shibari” sau bondage-ul? Acest termen definește arta constrângerii corpului prin utilizarea frânghiei. Deși este privită în general ca o practică erotică, elementul cheie din arta ,,shibari” și scopul final este de fapt conexiunea dintre parteneri, manifestată în timpul ritualului prin cultivarea încrederii, grija și atenția la emoțiile celuilalt.

Shibari nu este în mod inerent sexual

Mulți o practică ca o formă de meditație, ca un instrument pentru a crea conexiune și intimitate cu un partener cu toate acestea, Shibari poate fi folosit pentru a condimenta lucrurile în dormitor sau pentru a adăuga repertoriul tău de fetișuri" , explică Midori, sexolog, educator și autor al cărții Seductive Art of Japanese Bondage. 

Shibari, câteodată denumită și Kinbaku, a apărut inițial în Japonia și se traduce literal prin „a lega” și se referă la constrânge și a da senzații unice corpului prin intermediul legăturilor complexe cu frânghia.

Este foarte important de știut, pentru siguranța partenerilor, că legăturile cu frânghia în arta shibari nu se fac întâmplător, ci există anumite reguli care trebuie urmate, de aceea îți recomandăm să te informezi înainte să experimentezi cu partenerul sau partenera ta.

În primul există anumite puncte ale corpului unde legăturile nu trebuie să faci NICIODATĂ legături strânse, cum ar fi încheieturile mâinilor, întrucât aici există un risc foarte crescut de sencționare a tunelului carpian. Între nod și încheietura mâinii trebuie să existe două degete distanță. Tehnica ,,shibari” nu se folosește NICIODATĂ pentru constrângerea gâtului din motive lesne de înțeles, acest fapt putând cauza axfixiere și chiar moartea.

Consimțământul mutual, regula de bază în arta ,,shibari"/bondage

Dacă dorești să practici shibari cu partenerul sau partenera ta, cel mai important este consimțământul mutual, o discuție deschisă despre fanteziile voastre, ce anume îl incită pe fiecare, respectarea limitelor celuilalt, dacă partenerul/partenera nu este de acord cu un aspect, acest lucru trebuie respectat, Este important să existe „cuvinte sigure” sau „semnale sigure” reciproce. Aceste cuvinte sau semnale indică faptul că oricare dintre voi dorește să schimbe ceea ce se întâmplă, sau dorește să oprească jocul. 

Există diverse motive pentru care multe persoane simt nevoie să încerce arta constrângerii cu frânghia, unul dintre acestea fiind nevoie de a renunța la control, sau de a preda controlul în timpul sexului.

Unora le place senzația tactilă a frânghiei moale (sau aspră) pe pielea lor, care poate fi asemenea unei îmbrățișări liniștitoare, mai ales atunci când nodurile apasă anumiți centri nervoși ai corpului, determinând o eliberarea a tensiunii. Practica ,,shibari” este adesea utilizată și în jocurile erotice de dominație și supunere, iar pentru unii poate spori senzațiile erotice datorită modificării poziției corpului și a contracțiilor musculare.

Ceea ce o atrage în mod deosebit pe Sydona, instructor și artist în arta Shibari, la această parctică japoneză este intimitatea pe care o creează între ea și cealaltă persoană.

«Ca rigger, pot crea o gamă întreagă de experiențe pentru partenerul meu, în funcție de ceea ce ei își doresc. Adesea, sentimentul dorit este pur și simplu acela de a fi constrâns, dar uneori este vorba de a fi admirat, de a te simți sexy, de a simți durere și așa mai departe. Un rigger poate crea acele sentimente pentru cineva doar cu frânghiile sale.»

Terminologia Shibari de știut:

Există anumiți termeni și expresii comune pentru practicanții Shibari, care sunt utilizate în mod obișnuit:

Rigger/Rope Top: Persoana care face legătura.

Rope Fund/Bunny: Persoana legată.

Legătura la sol: Lucrări cu frânghie care se fac exclusiv pe podea.

Suspensie: O formă avansată de Shibari care include ridicarea corpului de pe podea folosind doar frânghii.

Auto-legare: Când o persoană se leagă.


Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Gelozie compressed jpg
horoscop webp
2 cuscus jpg jpeg
fericire jpg
batrani fericiti
cub horoscop 1 gif
Nu stii cum sa iti surprinzi cea mai buna prietena de ziua ei Iata cateva sfaturi de care sa tii cont jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net