6 reţete senzaţionale cu ananas

27 ianuarie 2017
article img
Ananasul se foloseşte nu numai la deserturi, ci şi la mâncăruri sărate

Crud sau gătit, în salate, compoturi, deserturi sau mâncăruri de bază, ananasul este binevenit la orice masă. În afară de gustul unic pe care îl oferă mâncărurilor, este benefic şi pentru digestie. Iată aici 6 reţete de aperitive şi feluri principale. Încearcă-le şi tu! Vei vedea că dulcele merge de minune şi în mâncăruri sărate.

Aperitiv cu jambon

article img
Aperitiv cu jambonFoto: Dole

Ingrediente: ananas bucăţi Tropical Gold Dole, 4 felii subţiri de jambon crud-uscat, un salam chorizo aromat, amestec de boabe de piper (sau boia de ardei iute).

Mod de preparare:  scurgeţi bucăţile de ananas, apoi tăiaţi jambonul şi salamul în felii subţiri. Se alternează pe mini-frigărui ananas şi mezeluri. Decoraţi cu piper sau boia.

Salată de crab

article img
Salată de crab

Ingrediente: ananas din conservă, carne de crab, un avocado, o lămâie, 120 g rucola, o ceapă roşie mică, o lingură ulei de măsline, o linguriţă de muştar, sare, piper.

Mod de preparare: într-un castron, se amestecă uleiul de măsline, muştarul, jumătate din sucul de lămâie, sarea şi piperul. Avocado se decojeşte şi se taie în cubuleţe, peste el se presară restul de suc de lămâie, se adaugă ananasul scurs în prealabil, carnea de crab şi sosul de muştar preparat anterior. Mixul acesta se pune pe un pat de rucola, peste care se presară inele de ceapă.

Salată de fructe şi creveţi

article img
Salată de fructe şi creveţifoto: Dole

Ingrediente: bucăţi de ananas din conservă, un avocado, un grepfrut, 6 creveţi decorticaţi, mix de salată, ulei de măsline, lămâie.

Mod de preparare: aranjaţi pe o farfurie, pe un pat de salată, ananasul scurs, apoi grepfrut decojit, bucăţele de avocado şi creveţii. Înainte de servire, presăraţi cu ulei de măsline şi suc de lămâie.

Orez cu ananas şi curry

article img
Orez cu ananas

Ingrediente: o ceapă, două linguri de unt, 475 g orez, doi căţei de usturoi, o lingură pudră de curry, un litru de supă de legume, 200 g păstăi de mazăre, 3-4 bucheţele de broccoli, o lingură sos de soia, un ardei gras roşu.

Mod de preparare: ceapa mărunt tocată se sotează în unt închis, se adaugă orezul, usturoiul feliat şi pudra de curry. Se toarnă supa de legume şi sosul de soia, apoi se adaugă păstăile de mazăre şi ardeiul gras, feliat mărunt. Se aduce la temperatura de fierbere şi se lasă pe foc 20 de minute. Se dă de-o parte şi se lasă cinci minute, până când lichidul este absorbit complet. Se pun bucheţele de broccoli opărite separat, apoi ananasul scurs. Se amestecă şi se serveşte.

Salată cu spanac

article img
Salată cu spanac

Ingrediente: 300 g baby spanac, ananas din conservă, un mango, o lingură merişoare, două linguri ulei, zeama de la o jumătate de lămâie, sare.

Mod de preparare: spălaţi şi scurgeţi spanacul, puneţi peste el bucăţelele de ananas şi presăraţi merişoare, apoi adăugaţi bucăţele de mango. Pentru dressing, se amestecă uleiul de zeama de lămâie şi puţină sare, se adaugă suc de ananas, astfel încât să obţinem un gust dulce-acrişor. Amestecaţi salata şi lăsaţi 10 minute pentru a se întrepătrunde aromele.

Mignon de porc

article img
Carne de porc cu ananas

Ingrediente: 1 filet mignon de porc (aproximativ 800 g), o lime, 600 ml lapte de cocos, 600 g ananas bucăţi, o lingură cu vârf de seminţe de chimen, o lingură de ulei, 20 g unt.

Mod de preparare: preîncălziţi cuptorul la 180 grade Celsius. În tigaia încinsă cu ulei de măsline se rumeneşte filetul pe toate părţile, apoi se mută într-un vas de copt şi se lasă la cuptor 30 de minute, într-o baie de lapte de cocos asezonat cu sare, piper, chimen şi coajă de lime tocată fin. Între timp, se scurg feliile de ananas şi se trag în tigaie cu unt, până sunt aproape caramelizate. Filetul de porc se serveşte alături de ananas şi de un orez alb.