Artista de muzică populară Lavinia Goste face de Paște rețeta bunicii: caș de ouă. Iată cum se pregătește!

Ultima actualizare:

    Lavinia Goste, Marius Zorilă și cele două prințese ale lorfoto: arhivă personală
Lavinia Goste, Marius Zorilă și cele două prințese ale lorfoto: arhivă personală

Artista Lavinia Goste se pregătește temeinic de Paște. Mămică de gemene, artista de muzică populară căsătorită cu Marius Zorilă, respectă cu sfințenie toate tradițiile de Paște. Astfel că nu a vopsit doar ouă, alături de fetițele sale, ci s-a pus pe treabă și va pregăti mai multe preparate delicioase de sărbatori.

"Pentru drob, avem nevoie de măruntaie, organe de porc și miel, sau cum dorește fiecare. Se fierb măruntaiele, se macină în mașina de tocat carne, se adaugă mirodenii, pătrunjel verde, usturoi verde, sare, piper, se adaugă ouă crude (6-7, în funcție de compoziție) și pâine (4 felii) înmuiată în lapte sau apă, și se frământă cu puțin ulei, până ce compoziția se aseamănă cu cea de la chiftele. Pe lângă acestea, facem nelipsita pulpă de miel la cuptor, cu mult usturoi și ceapă verde, vin roșu, lăsată în baiț o noapte întreagă. La masa noastră nu lipsește de Paște hreanul și cașul de ouă, specific familiei mele”, povestește pentru Click! Lavinia Goste. 

Cei patru, în bucătăria casei, după ce au vopsit ouăle de Paște
Cei patru, în bucătăria casei, după ce au vopsit ouăle de Paște

Ce este cașul de ouă. Iată rețeta!

Ingrediente: Pentru rețeta CAȘ DE OUĂ, avem nevoie de 1 l lapte, 1 esență de vanilile, 10 ouă și 150 g zahăr. Mod de preparare: Se pune laptele la fiert, ouăle se bat ca și pentru omletă cu zahărul și esența de vanilie. Când laptele dă în clocot se toarnă ouăle bătute, se amestecă puțin apoi se lasă să se adune, amestecăm ușor pe fund să nu se prindă, dar cu atenție să nu spargem bulgării care încep să se adune. Când observăm că ouăle încep să se ridice la suprafață amestecăm încet, iar când vedem că s-a format un fel de branzică sau mai bine zis s-a despărțit laptele de ouă, luăm de pe foc. Într-o strecurătoare punem un tifon și apoi turnam cașul în el. Strecurătoarea o punem deasupra unei oale, deoarece zeama care se stoarce se poate mânca cu fulgi sau o putem folosi la crema de vanilie, este foarte aromată și dulce. Opțional se poate pune și stafide în oule bătute înainte să le turnam in lapte. Această rețeta o am de când eram mică, de la bunica!”, mai adaugă artista, care are o familie superbă, gemenele fiind răsfățatele casei.

Citește și:

Ce familie frumoasă are Lavinia Goste! Solista e căsătorită cu un coleg de breaslă și are fetițe gemene

Lavinia Goste își protejează gemenele cu miere și lămâie. Ce reguli are acasă în timpul Coronavirusului

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Adrian Daminescu, de nerecunoscut jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
peste carne istock jpg
horoscop jpg
horoscop octombrie jpg
ciorba post legume ciuperci jpeg
Turta dulce  Sursa foto shutterstock 2229741705 jpg
Odihnă, flori, somn jpg
1 sprancene 564737872 jpg jpeg
zodii pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net