Brioşe glazurate – Iuliana Lako
Îţi trebuie: 100 g margarină, 130 g zahăr pudră, 90 g făină cernută, 10 g cacao, 2 ouă, 1 praf de copt, 0,5 dl lapte;
Umplură: 1,5 pliculeţ praf de budincă de ciocolată, 1,5 lingură zahăr pudră, 2,5 dl lapte;
Glazură: 100 g ciocolată menaj, 1 lingură ulei, bonbonele pentru ornat.
Mod de preparare
Margarina ţinută la temperatura camerei se mixează cu zahărul pudră adăugând treptat şi ouăle. După ce obţii o compoziţie spumoasă se adaugă laptele şi se încorporează şi amestecul de făină cu praful de copt şi cacao cernută. Se folosesc forme de silicon sau se tapetează forme cu hârtii speciale pentru brioşe.
Budinca:
Se amestecă praful de budincă cu zahărul şi laptele după care se pune la fiert. Se amestecă să nu facă cocoloaşe. După ce budinca s-a îngroşat se dă deoparte şi se lasă la răcit . În fiecare formă de brioşă se pune 1 lingură de aluat peste 1 linguriţă budincă răcită şi iar 1 lingură din compoziţia de brioşă. Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 200 grade. Se face proba cu scobitoarea dacă iese curată brioşele sunt gata.
Glazura:
Se rup bucăţele de ciocolată şi se pun la topit cu uleiul pe baie de aburi. După ce brioşele sunt reci se trec prin glazura topită. Se ornează cu bombonele colorate sau frişcă.