Când Napoli zice „Mamma mia!”, se gândește la pizza sau la acești ardei umpluți fără orez. Surpriza din compoziție

Ultima actualizare:

Dacă există un loc pe pământ unde mâncarea simplă capătă noblețe, acela este cu siguranță Italia. Și dacă vorbim despre rafinament popular, despre acea bucătărie care te face să spui din tot sufletul „Che bontà!”, atunci trebuie să mergem direct la Napoli. Orașul care a dat lumii pizza, sfidează din nou așteptările cu o rețetă de ardei umpluți care nu conțin nici măcar un bob de orez.

image

Napoletanii, maeștri ai improvizației culinare, au creat o umplutură bazată pe pâine, vinete prăjite, capere, măsline negre de Gaeta și câteva fileuri de anșoa, un amestec care transformă banalul în excepțional.

Bucătăria italiană: gustul care începe cu simplitatea

Rețeta aparține celebrei Jeanne Carola Francesconi, gurmandă napolitană și păstrătoare a tradițiilor culinare locale. Nimic sofisticat, nimic inutil: doar ingrediente simple, tratate cu respect, care devin „una sinfonia di sapori” atunci când sunt combinate corect.

Ce face acești ardei atât de speciali? În primul rând, metoda de preparare.

Francesconi recomandă coacerea ardeilor la foc iute sau direct pe flacără, până când coaja se arde ușor și poate fi îndepărtată, dar fără a-i înmuia excesiv.

Apoi, vinetele, acel ingredient iubit de napoletani, se prăjesc „fungitiello”, adică într-o baie generoasă de ulei, sau, pentru o variantă mai ușoară, se pot coace la cuptor cu un strop de ulei.

Dar secretul adevărat stă în umplutură: caperele aduc sarea mării, măslinele de Gaeta dau o notă rustică, iar anșoa oferă acel „colpo di scena” de savoare intensă, care contrastează perfect cu dulceața ardeiului copt.

image

Oregano, pătrunjelul proaspăt și pesmetul prăjit vin să lege aromele într-un echilibru desăvârșit.

Și cum spun italienii când ceva este perfect gătit? „È una cosa da leccarsi i baffi!” (E ceva de-ți lingi degetele!).

Ardeii umpluți napolitani sunt genul de preparat care se mănâncă cel mai bine rece, a doua zi, când toate aromele au avut timp să devină prietene între ele și să-ți ofere o explozie de gust la fiecare îmbucătură.

Ingrediente:

12 ardei grași mari

1,25 kg vinete, tăiate cubulețe mici

50 g capere, bine clătite

100 g măsline negre de Gaeta, fără sâmburi

100 g anșoa (în sare sau în ulei), curățate de oase dacă e cazul, bine clătite

1 cățel de usturoi, ras

1 cățel de usturoi, întreg

oregano uscat, după gust

un buchet de pătrunjel, tocat fin

3 linguri cu vârf de pesmet italian (prăjit ușor și măcinat fin)

ulei de măsline extravirgin

2 roșii tăiate bucăți (nu trebuie decojite; se pot folosi și roșii cherry mici)

sare și piper



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop, foto shutterstock jpg
image png
Supa crema, Bontea, foto Shutterstock, Instagram jpg
hanorac oversize jpg
horoscop jpg
zodie zodii pixabay jpg
Comunicat Beach Please 4 dec (1) jpeg
zodii cu noroc la bani jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net