Cartofi cu varză. Rețeta pas cu pas
Un preparat rapid, sățios și foarte gustos: cartofi cu varză. Dacă nu l-ai încercat pînă acum, aruncă un ochi pe rețeta noastră.
Rețeta cartofi cu varză este gata în 40 de minute și este un preparat tare gustos. Uite de ce ingrediente ai nevoie și ce ușor se prepară.
Ingrediente
- 400 g cartofi,
- 400 g varză acră,
- 1 ceapă,
- 100 ml lapte,
- 50 g unt,
- 5 linguri ulei,
- 2 linguri pesmet,
- 1 ou.
Mod de preparare
Fierbi cartofii în apă cu sare, îi zdrobeşti, îi amesteci cu unt şi lapte călduţ până obții un piure cremos. Separat, tai varza fideluţă şi o laşi să se scurgă foarte bine. O freci cu sare, o storci de zeamă şi o căleşti. Tai ceapa rondele, o treci prin ou bătut, pesmet şi o rumeneşti în uleiul bine încins. Aşezi, în straturi, într-o formă termorezistentă, cartofii şi varza, le laşi la cuptor 10 minute să se întrepătrundă aromele şi le serveşti calde, garnisite cu ceapa pane. Poftă bună!
Citește și: