Ce pun turcoaicele în bulion, pentru a ieși diferit și delicios. Rețeta pe care și româncele trebuie să o facă
Turcoaicele au un mod aparte și delicios de a prepara bulionul (sau sosul de roșii), adesea adăugând ingrediente și tehnici care îi oferă o aromă profundă, bogată și diferită față de rețeta clasică românească. Iată ce pun turcoaicele în bulionul lor pentru a-l face deosebit:

Rețeta turcească de bulion – aromat și savuros
Turcoaicele au o listă de ingrediente speciale folosite în bucătărie atunci când vine vorba de pregătirea celui mai gustos sos de roșoii. Există câteva „reguli” de la care ele nu se abat:
Ceapă – adesea călită înainte de adăugarea roșiilor, pentru un gust dulceag.
Ardei capia sau ardei gras roșu – copt sau crud, adaugă dulceață și o culoare intensă.
Usturoi – folosit generos pentru profunzime.
Ulei de măsline – pentru un gust mai rotund și autentic.
Sare grunjoasă – potențează gustul.
Zahăr brun sau miere (opțional) – o idee pentru a corecta aciditatea roșiilor.
Busuioc, mentă uscată și oregano – condimentele mediteraneene preferate.
Boia de ardei dulce sau iute – pentru un gust ușor afumat și aromat.
Puțin oțet sau suc de lămâie – pentru echilibrarea gustului.
Morcov ras (opțional) – pentru o dulceață naturală și un plus de consistență.
Pașii rețetei turcești de bulion făcut în casă:
Se călește ceapa tocată mărunt în ulei de măsline până devine aurie.
Se adaugă usturoiul tocat și se călește ușor, fără să se ardă.
Se pun ardeii tăiați bucăți sau copți și curățați, apoi se gătesc câteva minute.
Se adaugă roșiile proaspete date prin blender sau tăiate cubulețe.
Se fierbe amestecul la foc mic 1-2 ore, până scade și capătă consistență.
Se asezonează cu sare, zahăr, boia, ierburi aromatice și puțin oțet sau lămâie.
Se pasează (dacă se dorește o textură fină) și se strecoară.
Se sterilizează borcanele, se toarnă bulionul fierbinte și se sigilează.
Sfat de care puteți ține cont:
Turcoaicele folosesc ardeiul și ierburile aromatice ca „semnătură” pentru sosurile lor. Îți recomand să încerci și cu puțină mentă uscată, care dă o notă specială și surprinzătoare bulionului.
































