Rețeta tradițională de care te vei îndrăgosti de la prima înghițitură! Cum prepari cartofi cu sos de roșii și usturoi
Este o rețetă delicioasă, simplă, de care vă veți îndrăgosti încă de la prima înghițitură! Mai precis, este vorba despre cartofii cu sos de roșii și usturoi, o mâncare la care veți reveni cu drag în fiecare săptămână!

Nu trebuie să aveți în casă ingrediente complexe și rare pentru a pregăti o masă delicioasă! Cu numai câteva lucruri banale puteți pregăti această mâncare de vis, care va fi gata în chiar mai puțin de o oră!
De ce ingrediente aveți nevoie
Partea cea mai bună atunci când vine vorba despre acest preparat simplu și delicios este faptul că nu veți avea nevoie decât de câteva ingrediente banale! Mai precis, este vorba despre 1,5 kilograme de cartofi, 200 de grame de bulion, o căpățână de usturoi pisat, dar și undeva în jur de 30 de ml de ulei.
De asemenea, pe lista ingredientelor se mai află și o linguriță de sare, una de cimbru, o frunză de dafin, ardei iute uscat, sau, dacă doriți, în locul ardeiului puteți folosi și piper. Nu în ultimul, va trebui să mai aveți la îndemână și puțină verdeață. O mână de pătrunjel sau mărar ar trebui să fie suficientă.
Cum se pregătește această mâncare delicioasă
Primul pas pe care trebuie să îl urmați pentru a pregăti această rețetă este să tăiați cartofii în felii lungi, cuburi, sau oricare altă formă doriți. Mai departe, potrivit pofta-buna.com, va trebui să puneți bulionul într-o tavă, alături de puțină apă.
Acum, puteți adăuga în bulion și usturoiul, alături de sare, cimbru, cât și de ardeiul iute uscat, sau piper. Totul trebuie amestecat bine și, dacă este nevoie, mai puteți adăuga puțină apă. Tot acum se pune și dafinul, după care vom adăuga cartofii spălați și scurși de apă.
Peste ei se poate turna și puțin ulei, iar tava se pune la cuptor vreme de 25 de minute, la 200 de grade Celsius. Pe parcurs, cartofii trebuie verificați și, eventual, întorși. La final, înainte de servire, putem presăra peste ei și verdeață!