Ce trebuie să faci pentru ca aluatul de clătite să-ți iasă perfect. Trucul știut doar de marii bucătari francezi

Puține preparate sunt atât de populare și versatile precum clătitele. Dulci sau sărate, simple sau cu umpluturi sofisticate, acestea sunt prezente în bucătăriile din întreaga lume. Totuși, pentru ca rezultatul să fie cu adevărat reușit, un detaliu esențial poate face diferența: pregătirea corectă a aluatului.

Secretul francezilor pentru un aluat perfect de clătite / foto: pexels
Secretul francezilor pentru un aluat perfect de clătite / foto: pexels

În bucătăria franceză, acolo unde crêpes sunt ridicate la rang de artă culinară, există un truc simplu, dar esențial, pentru un aluat fin, elastic și uniform: odihna la rece. După ce toate ingredientele au fost combinate, aluatul trebuie lăsat să stea la frigider timp de cel puțin 30 de minute. În acest interval, particulele de făină absorb complet lichidul, iar glutenul se relaxează. Rezultatul este un aluat mai omogen, care se întinde ușor în tigaie, nu se rupe și capătă o textură mătăsoasă după coacere.

Pașii corecți pentru un aluat de clătite reușit

Cerne făina, pentru a evita cocoloașele. Amestecă ouăle și laptele separat, apoi încorporează-le treptat în făină. Adaugă un praf de sare și puțin unt topit sau ulei în compoziție. Lasă aluatul la frigider, acoperit, timp de 30–60 de minute. Amestecă din nou înainte de folosire – lichidele pot să se separe ușor în timpul repausului. Folosește o tigaie bine încinsă, unsă ușor cu unt sau ulei.

Pentru o textură mai aerată, se poate adăuga în compoziție o cantitate mică de apă minerală sau chiar bere blondă. De asemenea, clătitele vor ieși mai subțiri și mai elastice dacă se folosește un tel în locul unui mixer, ceea ce previne formarea excesivă de gluten.

Un aluat de clătite reușit nu depinde doar de ingrediente, ci și de tehnica de preparare. Prin respectarea unor pași simpli și acordarea timpului necesar pentru odihna aluatului, orice gospodină poate obține clătite fine, fragede și perfect coapte – exact ca în marile bucătării ale Franței.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Horoscop, foto shutterstock jpg
Sarmale foto shutterstock 1238342146 jpg
horoscop, foto shutterstock jpg
Horoscop, foto Shutterstock jpg
horoscop, foto shutterstock jpg
image png
Supa crema, Bontea, foto Shutterstock, Instagram jpg
hanorac oversize jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net