Clătite fără ouă și fără lapte. Rețeta care o să le facă fragede și delicioase

Dacă urmezi postul ortodox sau preferi dieta vegană, aceste clătite fără ouă și lapte sunt alegerea perfectă pentru un desert delicios și fragede. Cu doar cinci ingrediente și o rețetă simplă, poți obține clătite subțiri și incredibil de fragede, care pur și simplu se topesc în gură. Fie că le umpli cu gem sau le „stropesti” cu sirop de arțar, aceste clătite vor deveni rapid preferatele tale!

Clătite. Foto: Shutterstock.
Clătite. Foto: Shutterstock.

Ingrediente pentru clătitele de post

  • 250 grame făină (poți folosi și făină fără gluten – migdale, cocos, năut, hrișcă, etc.)
  • 500 ml lapte vegetal neîndulcit (de soia, ovăz sau migdale)
  • 30 ml ulei de avocado, cocos sau măsline light
  • 1 pliculeț de zahăr vanilat
  • Opțional, pentru un gust mai dulce, poți adăuga ½ linguriță de stevia (zahăr verde)

Cum se fac clătitele de post

  1. Într-un castron încăpător, adaugă făina, zahărul vanilat, uleiul și laptele vegetal. Dacă vrei clătite mai dulci, adaugă și stevia. Amestecă bine cu un tel până când compoziția devine omogenă și fără cocoloașe. Pentru un rezultat perfect, poți folosi un blender sau să strecori aluatul printr-o sită pentru a elimina eventualele cocoloașe.
  2. Aluatul trebuie să fie ușor fluid, dar totuși să aibă o textură groasă, care să nu curgă prea repede din polonic.
  3. Încinge o tigaie antiaderentă la foc mediu/mare. Cu ajutorul unui șervețel de hârtie, întinde uniform o linguriță de ulei pe fundul tigăii pentru a preveni lipirea primei clătite. La următoarele, nu va mai fi necesar uleiul. Toarnă un polonic de aluat în tigaie și lasă-l să se prăjească timp de 2-3 minute pe prima parte. Apoi, întoarce clătita și las-o încă 1 minut pe cealaltă parte.
  4. Nu da focul prea tare, deoarece riști ca marginile clătitei să se ardă, iar în interior să rămână crude. Clătita este gata atunci când marginile se desprind ușor de tigaie și se pot întoarce fără probleme cu o spatulă.

Pot fi păstrate timp de trei zile

Din ingredientele de mai sus obții aproximativ 10 clătite, dacă folosești o tigaie cu diametrul de 28 cm. Dacă dorești mai multe clătite, poți dubla cantitatea de ingrediente sau să folosești o tigaie mai mică.

După ce sunt gata, pune clătitele pe o farfurie și acoperă-le cu folie alimentară sau într-un recipient cu capac pentru a preveni întărirea lor. Poți să le păstrezi la frigider timp de 3 zile.

Aceste clătite pot fi servite simple sau umplute cu gem de caise, căpșuni, prune, vișine, sau cu sirop de arțar, miere amestecată cu nuci, unt de arahide sau ciocolată neagră topită. Găsește combinația care îți place cel mai mult și bucură-te de acest desert ușor și gustos!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop azi venus retrograd jpg
salata greceasca istock jpg
zodii protejate in februarie logo webp
mihai petre elwira colaj instagram jpg
image png
cafea istock jpeg
chec jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net