Rețeta tradițională din 1938 de care ne vom îndrăgosti imediat! Cum pregătim rapid clătitele rulate cu carne

Este o rețetă simplă, delicioasă, care poate fi pregătită în numai câteva minute. Clătitele rulate cu carne sunt un preparat tradițional perfect pentru acele momente în care ne dorim o masă rapidă și gustoasă.

Clătitele cu carne sunt foarte ușor de pregătit / foto: Shutterstock
Clătitele cu carne sunt foarte ușor de pregătit / foto: Shutterstock

Clătitele sunt foarte ușor de pregătit, iar această rețetă tradițională este perfectă pentru zilele în care ne dorim o masă rapidă și gustoasă! Clătitele rulate cu carne nu au nevoie decât de câteva ingrediente simple, pe care le vom găsi în toate magazinele din țară.

Iar dacă urmăm câțiva pași simpli, vom putea savura aceste clătite perfecte în mai puțin de o oră! Clătitele rulate cu carne sunt o rețetă tradițională, pe care gospodinele din țara noastră o apreciau încă din 1938.

De ce ingrediente avem nevoie

Pentru a pregăti această rețetă delicioasă nu avem nevoie decât de șase ouă, jumătate de litru de lapte, cinci sute de grame de făină, două sute de grame de untură, cât și două linguri de smântână, pe care le vom folosi pentru a face umplutura. Desigur, pe lista ingredientelor mai se află și alte produse, însă, din fericire, acestea sunt la fel de simple!

Mai precis, trebuie să mai avem la îndemână și cinci sute de grame de carne de porc, cât și cinci sute de grame de carne de vită. De asemenea, mai avem nevoie și de puțin mărar tocat cât mai mărunt, sare, piper, cât și încă puțină smântână, pe care o vom presăra peste clătite. După ce avem toate aceste produse la îndemână, putem începe să gătim!

Cum facem clătite delicioase cu carne

Primul pas pe care trebuie să îl urmăm este să pregătim compoziția pentru clătite, din ouă și lapte. Apoi, acestea trebuiesc prăjite în mod obișnuit, iar apoi le vom lăsa să se răcească puțin. Mai departe, vom amesteca carnea de porc și de vită, iar apoi o vom rumeni puțin în untură.

Atunci când carnea s-a făcut, potrivit reteteistorice.ro, vom lua tigaia de pe foc și vom adăuga smântâna, piperul și sarea. Vom amesteca totul bine, iar apoi punem îndeajuns de multă umplutură în clătite și le vom rula. Acestea vor fi puse într-o tavă unsă cu puțin untură, turnăm peste ele puțină smântână și vom pune clătitele la cuptor vreme de 10 – 15 minute.

La final, vom avea o rețetă delicioasă, peste care putem presăra și puțină verdeață.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Primavara copaci flori FOTO Shutterstock jpg
zodii, foto shutterstock jpg
Cele patru zodii norocoase, foto Shutterstock jpg
Piept de pui cu sos de usturoi  Sursa foto shutterstock 1424425691 jpg
zodii, foto shutterstock jpg
BeFunky collage (66) jpg
Top 5 nuante de par la moda in aceasta primavara jpg
9a1fa267 84e8 407a 9393 90933ea0e94c (1) jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net