Ce trebuie să pui în sosul pastelor, ca să iasă la fel ca în Italia! Ingredientul secret care-l face cremos și delicios

Un sos delicios pentru paste nu are nevoie de multe ingrediente. Cel puțin asta ne spune Marcella Hazan, autoarea de cărți de bucate. Există, într-adevăr, un ingredient banal care face diferența la final, pentru că îi dă o aromă deosebită. Este vorba despre unt.

Ingredientele de care ai nevoie în sosul pentru paste Foto: Shutterstock
Ingredientele de care ai nevoie în sosul pentru paste Foto: Shutterstock

Folosește unt în sosul pentru paste 

Marcella Hazan, autoare de cărți de bucate, folosește unt în cunoscuta sa rețetă de sos de roșii din cartea sa „Essentials of Italian Cooking”. Pentru sosul de roșii incredibil de simplu, dar foarte aromat, ai nevoie de doar patru ingrediente: roșii din conservă, unt, 1/2 ceapă și sare. Pui toate ingredientele într-o oală încăpătoare și o așezi pe foc mediu, fără capac. Amesteci ocazional. La final, scoți jumătățile de ceapă. Servești sosul cu pastele preferate.

„Marcella a fost un geniu în bucătărie. Când a creat acest sos, s-a gândit: de ce să toc ceapa? O voi pune așa cum e și o voi lăsa acolo. Va aromatiza sosul exact cât trebuie. La final o scot și în sos se va simți doar aroma“, declara soțul scriitoarei într-un interviu.

Toate acestea înseamnă că gustul sosului depinde de fiecare dintre ingrediente - în special de unt. Sosul de roșii este în mod natural sărac în grăsimi și, prin urmare, uneori devine prea gros și prea bogat în amidon atunci când este amestecat cu paste. Untul îl face cremos. 

Cele mai bune sosuri pentru paste 

După cum sunt sigur că ați observat, există atât de multe sosuri interesante pentru paste încât ați putea petrece o viață întreagă încercând să le gătiți pe toate. Cele mai multe tipuri de sos italian pentru paste se încadrează într-una din câteva categorii distincte.  Există sosuri pe bază de roșii, cum ar fi sosul clasic pentru spaghete sau marinara; există sosuri mai grele, pe bază de smântână; există sosuri pe bază de vin; și există sosuri pe bază de ulei, cum ar fi pesto sau aglio e olio. 

Bolognese este o rețetă clasică de sos italian pentru paste, care este cel mai des asociat cu paste lungi, cum ar fi tagliatelle, spaghete sau fettuccine. Originar din orașul italian Bologna, bolognese este un sos pentru spaghete pe bază de carne, care este în mod tradițional pe bază carne și roșii. 

Cum să prepari pastele Bolognese

Gătiți ceapa în ulei, la foc mediu, până când începe să se înmoaie, aproximativ 3-4 minute. Adăugați usturoiul, morcovul și țelina. Gătiți până se înmoaie, încă 5 minute. Adăugați carnea de vită și de porc. Se rumenesc până când nu mai rămâne roz. Scurgeți grăsimea. Adăugați vinul și fierbeți până la evaporare, aproximativ 7-9 minute. Adăugați laptele și fierbeți până la evaporare, aproximativ 6-7 minute. Se adaugă pasta de tomate, condimentele italiene, roșiile cu suc și frunza de dafin. Zdrobiți roșiile cu o lingură. Acoperiți și fierbeți la foc mic 30 de minute sau până când se îngroașă. Se condimentează cu sare și piper după gust.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
andre agassi   steffi graf (1) jpg
image
image
image
image
image
image
Horoscop FOTO Shutterstock jpg
horoscop jpeg
Zodii jpg
fericire pexels jpg
Tâmâia este unul dintre cele mai bune leacuri mănăstireşti pentru fiere jpeg
1 trucuri sprancene jpg jpeg
horoscop shutterstock jpg
1 limonada cu ghimbir jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net