Cea mai bună rețetă de cartofi gratinați. Pasul peste care nu trebuie să săriți, dacă vreți să obțineți crusta perfectă

Ultima actualizare:

Cartofii gratinați și crocanți reprezintă o rețetă perfectă de Crăciun, pe care să o puneți lângă friptura prăjită de porc. Un bucătar de top a împărtășit modul său suprem de a găti acest fel de mâncare delicios, astfel încât să vă iasă perfect de fiecare dată.

Cartofi gratinați
Cartofii gratinați sunt o garnitură perfectă pentru masa de Crăciun (Foto: Freepik)

Crăciunul bate la ușă, iar cei care se ocupă de gătit pentru aceste sărbători de iarnă vor să facă multe rețete delicioase. Bucătarul-șef, Alfie Cutler a ajutat la eliminarea stresului gospodinelor și bucătarilor amatori și a împărtășit rețeta sa nemaipomenită de cartofi gratinați, perfect pufoși și crocanți.

Rețeta de cartofi gratinați a bucătarului Alfie Cutler

Potrivit lui Alfie Cutler, pregătirea cartofilor este cel mai important pas în această rețetă. Sfatul său este să fierbeți cartofii în apă clocotită „bine sărată”, cu o zi înainte, și să-i lăsați la frigider peste noapte.

Făcând acest lucru, îi va ajuta „să-și păstreze structura” și să fie moi și pufoși atunci când se gătesc, relatează tabloidul britanic Mirror. Când sunteți gata să-i coaceți în ziua cea mare, Alfie Cutler a sugerat să-i gătiți în grăsime animală, cum ar fi grăsime de gâscă sau grăsime de rață. Trebuie să vă asigurați că folosiți o cantitate generoasă, deci nu fiți timizi!

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade și puneți ulei/grăsime animală în tavă. Alfie spune că trebuie să lăsați uleiul să se încingă cel puțin 10 minute, înainte de a adăuga cartofii. Odată ce uleiul a început să se încingă, puneți cartofii în tavă și lăsați-i să se rumenească. După 15 minute, trebuie să îi întoarceți, pentru a se face bine pe toate părțile și pentru a prinde acea crustă aurie perfectă. Când încep să capete un aspect crocant, adăugați usturoi pisat, rozmarin și cimbru, după gust, apoi mai lăsați la copt încă 10 minute. Când sunt gata, îi scoateți și îi stropiți cu sare de mare. Poftă bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop webp
Pasca FOTO Shutterstock jpg
Horoscop jpg
zodii relaxate jpg
cozonac jpg
horoscop jpg
pui la cuptor jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net