Cea mai simplă rețetă de negresă. Nu ai nevoie de multe ingrediente!

Iată cum să prepari o rețetă de negresă, gustoasă și pufoasă, care nu necesită foarte multe ingrediente și se face, astfel, mai ușor decât rețetele clasice.

Rețetă simplă de negresă Foto: Captură Video
Rețetă simplă de negresă Foto: Captură Video

Dacă aveți poftă de un desert ușor făcut în casă, puteți apela cu încredere la rețeta următoare de negresă. Cel mai probabil, ingredientele se află deja în casa unei gospodine, așadar nu va exista efortul de le procura. Puteți să vă apucați de îndată!

Ingrediente pentru rețeta de negresă

Avem nevoie de: 3 ouă, 250 g de făină, 200 g de zahăr peste care adăugați un pliculeț de zahăr vanilat, 250 ml de lapte, 100 ml de smântână dulce de gătit, 150 g ciocolată amăruie, o linguriță cu vârf de praf de copt, 100 g de unt și 50 de g de cacao.

Mod de preparare

Când toate ingredientele sunt pregătite, în boluri separate ca să nu ne încurcăm și ca întreaga treabă să decurgă cât mai bine, ne putem apuca. Începem cu părțile solide. Într-un bol încăpător punem făina, împreună cu zahărul și o linguriță de praf de copt amestecat cu sare, fără de care nu va crește prăjitura. Cu o spatulă sau un tel amestecăm compoziția și adăugăm și cacao. Amestecăm ușor. 

Acum trecem la părțile lichide. Într-un alt bol spargem ouăle și le punem întregi. Peste ele adăugăm 250 ml de lapte călduț și untul topit. Amestecăm bine pentru ca toate ingredientele să se încorporeze. 

Pasul următor este să adăugăm acum compoziția lichidă peste cea solidă, preparată anterior. Nu aveți nevoie neapărat nici de mixer. Puteți să amestecați în continuare cu telul. Nu se formează cocoloașe, iar compoziția se poate amesteca cu ușurință. Trebuie însă amestecat până compoziția devine omogenă și foarte fină.

Trebuie glazurată când se răcește

Pentru pasul următor avem nevoie de o tavă, în care să punem întreaga compoziție, pe o foaie de gătit. Acum, prăjitura este gata de băgat în cuptor. Aceasta se lasă la copt pentru aproximativ 45-50 de minute. Temperatura trebuie să fie setată la 180 de grade. 

După ce negresa s-a răcit, acum este momentul cel mai indicat să fie glazurată cu crema de ciocolată. Puteți să faceți această glazură din ciocolată topită, amăruie sau cu lapte, după preferințele fiecăruia.

După ce a fost glazurată, prăjitura se mai lasă circa 20 de minute, până când ciocolata se va întări. Și este gata! În blat mai pot fi adăugate și nuci sau fructe confiate, din nou, în funcție de gusturile fiecăruia. 

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
FotoJet Spain jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
coafura tunsoare femeie istock jpg
snitele istock jpg
Horoscop FOTO Shutterstock jpg
Ozonoterapie in Bucuresti png
Ceasuri de lux Eravault (2) jpg
cosuri jpg
1 ghiveci de legume cu rozmarin si busuioc jpg jpeg
bulgur jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net