Chef Petrișor Tănase a făcut publică rețeta sarmalelor pe care le-au servit invitații la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gherghiță. A făcut furori pe internet!

Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță au avut o nuntă cu ștaif în decursul weekend-ului trecut, la care invitații s-au distrat pe cinste și s-au fruptat din mâncărurile delicioase de care s-a ocupat Chef Petrișor Tănase. Acesta a dezvăluit rețeta sarmalelor pe care le-a servit la nunta celor doi. 

Chef Tănase s-a ocupat de meniul nunții Monicăi Bîrlădeanu / foto: colaj Click!
Chef Tănase s-a ocupat de meniul nunții Monicăi Bîrlădeanu / foto: colaj Click!

Cei doi soți au optat pentru un meniu ales cu mare atenție, format din aperitiv, pește, sarmale și friptură. După ce au servit aperitivul, oaspeții au fost serviți în continuare cu sturion (nisetru) rumenit, cu unt negru și salată de cuc-cus în foaie de orez copt. Apoi au urmat sarmalele în frunză de hrean, tei, viță și varză, marca Chef Petrișor Tănase.

Chef Petrișor Tănase, rețeta pentru sarmale 

Celebrul bucătar a dezvăluit pentru ziare.com rețeta sarmalelor pe care le-a servit nuntașilor Monicăi Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță. În farfuriile invitaților s-au numărat 4 sarmale, care în total au cântărit 150 de grame. O sarma a fost învelită în frunză de varză, alta în frunză de viță de vie, alta în frunză de tei, alta în frunză de hrean. 

„Dacă varza e sărată și acră, perfect. Eu doar o trec printr-un jet de apă. Nu o mai desărez. Iar în carne nu mai adaug sare. Totodată, frunzele de viță, fiind și ele sărate, la fel și cele de hrean, de tei, puse la sărat, le trec printr-un jet de apă și le pregătesc pentru a le împături, cu carnea. Deci, pentru sarmale, avem nevoie de varză acră, de frunze de viță, frunză de tei, frunză de hrean, pentru o porție.

Avem nevoie de 60% carne de porc, 40% carne de vită. Avem carnea 100g, 20g de orez, 20-30g de ceapă, pe care o tocăm mărunt și o călim. Pentru sărmăluțele în frunză de varză adăugăm boia dulce, cimbru, piper, sare deloc, pentru că avem varza deja acră. Alegeți foile mari pentru învelirea celor patru sărmăluțe. La cele din viță, tei, hrean, punem boia de ardei dulce, piper, mărar și foarte puțin cimbru. La cele de varză, cimbrul trebuie să fie proeminent. Eu pun și puțină pastă de tomate în compoziție, pentru toate sarmalele. După ce le amestecăm, e bine să lăsăm compoziția să se odihnească. Mie-mi place să le las un pic să le hidrateze orezul, pentru că el va fierbe mult mai ușor. Tocmai de aceea, eu o păstrez în frigider, o oră-două. Atenție, această compoziție nu se leagă cu ou", a dezvăluit bucătarul, pentru sursa citată. 

Pasul 2: învelitul sarmalelor 

Bucătarul a precizat faptul că aceste sarmale sunt „o capodoperă a bucătăriei nord-moldovenești” și a explicat detaliat în ce constă învelitul și așezatul acestora în vasul de gătit. 

„Învelim sarmalele, le așezăm în cuib, una de varză, una de viță, una de tei, una de hrean, învelim cu foaia mare de varză, punem în tavă, adăugăm borș și vin, părți egale, până când acoperim cuibul. Băgăm în cuptor timp de două ore și jumătate, la o temperatură de 120-130 de grade. Apoi, tăiem o felie de roșie, una de costiță, mai lăsăm la cuptor încă 10-15 minute. Pentru 10 porții, putem adăuga aproximativ 100 de grame de pastă de tomate, amestec cu sucul rezultat din fierberea sarmalelor - dacă e nevoie, mai putem adăuga puțină apă și turnăm peste cuiburi. Mai lăsăm la cuptor timp de jumătate de oră. O porție de sarmale trebuie să aibă undeva la 150 de grame, finit", a mai transmis Tănase.

„Cam acesta este secretul în cuib, care sunt o capodoperă a bucătăriei nord-moldovenești, ne putem mândri toți cu astfel de bunătăți, care au acaparat nu numai bucătăria de sud, ci și restul Europei", a mai precizat bucătarul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și Beatrice, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
gulas jpg
horoscop 26 martie jpg
dulceata smochine jpg
horoscop saptamana 30 august   5 septembrie webp
banner Adrian Perjovschi
snitel pixabay jpg
masca ten jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net