Cidrul de măceșe, bun în răceli și anemii. Rețeta pe care o poți pregăti acasă
Ultima actualizare:
Cidrul de măceşe se poate prepara din fructe proaspete sau uscate.
Ingrediente cidru de măceșe
- 1 kg de fructe proaspete sau 1,5 kg fructe uscate
- 3 kg de miere
- 500 g lămâi
- două linguri de drojdie de bere proaspătă
- 10 litri de apă.
Preparare cidru de măceșe
Se spală foarte bine fructele, apoi se îndepărtează seminţele şi perişorii. Deasupra pulpei se adaugă zeama de lămâie, drojdia de bere, mierea şi apa. Aceste ingrediente se pun într-o damigeană astupată cu un dop prevăzut cu un furtun şi licoarea se lasă să fermenteze timp de 40 de zile. După acest interval, cidrul este limpede şi foarte gustos. De aceea, se poate trage în sticle pe care le depozităm într-un loc răcoros.
Cidrul de măceșe, bun în tratarea răcelilor
Şi răcelile foarte severe se vindecă foarte repede cu o cană, cel mult două căni de cidru fiert. În anemii, se administrează câte un păhărel de 50 ml de cidru de măceşe de trei ori pe zi timp de 14 zile. Licoarea revigorează şi întinereşte organismul.