Ciulama de pui cu ciuperci, rețeta care a cucerit toate gospodinele. Este ușor de preparat și are gustul unic din copilărie. VIDEO
Ciulamaua de pui s-a numărat întotdeauna printre cele mai delicioase preparate, îndrăgite încă din copilărie. O rețetă devenită virală pe TikTok a făcut furori printre gospodine. Este cremoasă, se prepară rapid și are un gust unic.
Ciulama de pui cu ciuperci, preparatul delicios cu „gust de copilărie”
Pentru ingrediente avem nevoie de:
- pulpe inferioare de pui (puteți folosi orice tip de carne de pui, în funcție de preferințe)
- o ceapă
- 2 morcovi
- o bucată de țelină
- 2-3 linguri de ulei
- sare și piper după gust
- 4-5 ciuperci brune (pas opțional)
- câteva căni mari de apă
- 80 de grame de unt
- 3-4 linguri de făină
- mărar sau pătrunjel proaspăt
- mămăligă pentru servire (opțional)
Cum se prepară
Cosânzenele gătesc au publicat pe TikTok o rețetă ingenioasă de ciulama de pui cu ciuperci. Metoda de preparare este extrem de simplă, iar preparatul merge de minune cu mămăligă. Este gustoasă, plină de arome și gata în doar câțiva pași.
„Condimentăm carnea (noi am folosit pulpe inferioare de pui) și o punem la rumenit în puțin ulei. Adăugăm și legumele întregi și câteva pahare mari de apă și lăsăm la fiert până când carnea începe să se desprindă ușor de pe sos. Scoatem legumele și într-un bol punem carnea, peste care adăugăm supă strecurată.
Într-o tigaie mai adâncă călim ciupercile (dacă nu va plac, nu puneți), le scoatem și adăugăm untul. Imediat ce acesta s-a topit, punem și făină și amestecăm bine. Lăsăm pe foc câteva minute, astfel încât făina să se gătească, după care începem să adăugăm câte un polonic de supă, amestecând continuu.
Condimentăm cu sare și piper, punem pulpele de pui și ciupercile și mai lăsăm încă 10 minute la gătit. Încheiem cu mărar sau pătrunjel. Rezultatul? O bunătate de ciulama de pui... cremoasa, delicioasă și plină de arome. Merge de minune cu o porție de mămăligă”, se arată în descrierea rețetei.