Click! îţi dă o reţetă gustoasă pe zi- Paste bolognese de post
Ultima actualizare:
Ingrediente: 400 g spaghete, 1 ceapă, 2 căţei usturoi, 200 g granule soia, 200 g ciuperci proaspete (sau o conservă), 250 ml suc roşii, sare, piper, cimbru.
Preparare: granulele de soia se lasă la înmuiat în apă circa 30 de minute. Ceapa tocată mărunt se căleşte în ulei încins, se adaugă usturoiul tăiat, ciupercile curăţate, tăiate lamele şi soia scursă bine.
Se adaugă o puţină apă fierbinte, se condimentează după gust cu sare, piper şi cimbru şi se lasă să fiarbă la foc mic circa 10 minute.
Se adaugă susul de roşii si se lasă să fiarbă 30 minute. Între timp se fierb pastele conform indicaţiile de pe ambalaj, apoi se scurg. Se toarnă sosul peste paste şi se servesc fierbinţi.