Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori: Tort cu prune şi mentă - Dana Szocs
Câştigătoarea noastră se numeşte Dana Szocs. Ea va primi un aparat pentru vidat alimente.
Ingrediente pentru blat: 250 g biscuiţi, 100 g unt arahide, 100 g unt; Pentru cremă: 700 g prune, 50 g zahăr, frunze de mentă, 2 linguriţe scorţişoară, esenţă de vanilie, 400 g iaurt fără grăsimi, 6 foi de gelatină. Preparare: Am pus în robot biscuiţii şi i-am sfărâmat, apoi am adăugat peste ei untul de arahide şi untul. Am amestecat bine, apoi am pus compoziţia astfel obţinută în forma de tort şi am întins-o bine, să iasă un blat cât de cât uniform. Am dat blatul la frigider să se răcească.
Prunele le-am tăiat jumătăţi şi le-am pus într-o cratiţă cu zahărul, frunzele de mentă, esenţa de vanilie şi scorţişoară şi le-am lăsat să fiarbă, până când s-au înmuiat. Înainte de a stinge focul am adăugat şi gelatina înmuiată înainte în apa rece conform indicaţiilor de pe ambalaj. Am amestecat bine şi am dat prunele deoparte să se răcească 5 minute. După ce prunele s-au mai răcit am introdus blenderul şi le-am mărunţit până când s-a format o pastă, am adăugat apoi iaurtul, am mai amestecat puţin şi gata. Am decorat tortul cu felii de prune, afine şi zmeură, dar puteţi face cum vă place şi cu ce aveţi la îndemână. Poftă mare!