Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori: Mousse de ciocolată
Ultima actualizare:
Câştigătoarea noastră se numeşte Catinca Bădescu. Ea va primi un aparat de vidat alimente.
Ingrediente: 1 ciocolată, de preferat cu 85% cacao, 2 ouă, 100 ml smântână pentru frişcă, 2 linguri cafea.
Mod de preparare: Se pune ciocolata împreună cu cele două linguri de cafea la topit pe baie de aburi. Când este complet topită se pun cele 2 gălbenuşuri. Se amestecă până se încorporează foarte bine. Se bat spumă tare cele 2 albuşuri şi se pun în compoziţia de ciocolată. Se mai pune apoi pe baie de aburi şi se amestecă uşor câteva minute. Se ia de pe aburi şi se adaugă şi frişca bătută tare. Se pune în cupe şi se dă la frigider pentru câteva ore sau peste noapte.
Se poate servi cu fructe de pădure. Poftă bună!