Coşuleţ din ciocolată cu trufe - Itco Nely
Ingrediente : Pentru coşuleţ: doua ciocolate 55% cacao.
Pentru Trufe: 300 g ciocolată, 300 ml frişcă lichidă, 50 ml coniac, cacao.
Preparare coşuleţ:
Se ia o pungă din plastic unde punem ciocolata mărunţită, închidem punga ermetic şi o aşezăm într-o cratiţă pe baie de aburi.
Când este gata topită ciocolata se scoate punga, se taie la un colţ şi se începe a se orna coşuleţul pe un bol ce l-am acoperit cu folie de aluminiu pe dinafară (suprafaţa trebuie să fie cât mai uniformă, să nu existe cute).
Se pune în frigider circa 15 minute până se întăreşte ciocolata, apoi se scoate din bol şi se îndepărtează foarte uşor folia de aluminiu. Se lasă înapoi în frigider până sunt gata trufele.
Preparare TRUFE :
Se pune pe foc frişca lichidă împreună cu ciocolata, amestecăm şi lăsăm până vedem că ciocolata s-a topit.
Se ia de pe foc, se toarnă coniacul şi se dă la rece circa o oră. Scoatem compoziţia de ciocolată şi se modelează trufele şi se trec prin pudră de cacao şi se pun direct în acel coşuleţ.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!