Crap în crustă de nuci
Ultima actualizare:
Ingrediente
1 crap de 1 kg, curăţat
1 cană nucă măcinată
3 căţei de usturoi pisaţi
2 linguri pesmet
1 lingură ulei de măsline
2 linguriţe muştar
sare
piper
ulei, pentru uns tava
câteva roşii cherry
câteva feliuţe de lămâie
Preparare
Tai crapul în jumătate, îl speli și îl lași la uscat. Amesteci într-un vas toate ingredientele, în afară de pește și muștar. Trebuie să obții o compoziție ușor lipicioasă. Ungi tava cu ulei, apoi așezi peștele și pui peste fiecare bucată, pe partea cu piele, câte o linguriță de muștar și îl întinzi. Iei jumătate din compoziția din vas și o întinzi pe fiecare felie de pește.Dai tava la cuptorul încins 30 de minute. Este gata când carnea se desprinde cu ușurință de pe os. Decorezi cu felii de lămâie și roșii cherry.