Cum prepară moldovencele ostropel de pui alb. O rețetă ușoară și delicioasă
Este o rețetă ușoară, care nu are nevoie decât de câteva ingrediente simple! Mai precis, este vorba despre ostropelul alb de pui înăbușit, o mâncare delicioasă și foarte ușor de pregătit!

Chiar și cei dintre noi fără prea mare experiență în bucătărie ar trebui să putem pregăti ușor această rețetă! Este o mâncare delicioasă, care nu are nevoie de ingrediente prea complicate, sau de mult efort în bucătărie.
Ostropelul alb de pui înăbușit este alegerea perfectă pentru o masă rapidă și gustoasă!
De ce ingrediente avem nevoie
Practic, pentru a pregăti acest ostropel delicios nu avem nevoie decât de un kilogram de carne de pui, câteva linguri de ulei, oricât de multă sare dorim, ardei iute uscat (sau piper), cât și un kilogram de cartofi tăiați în sferturi. Desigur, acestea nu sunt singurele ingrediente pe care va trebui să le avem la îndemână!
Pe lista de ingrediente se mai află și 300 – 400 de grame de morcovi tăiați felii, puțin cimbru uscat, iar, nu în ultimul rând, 2 – 3 căpățâni de usturoi pisat. Odată ce avem toate aceste ingrediente simple și delicioase, putem începe să gătim!
Cum putem face rapid un ostropel delicios
Primul lucru pe care trebuie să îl facem este să punem 2 – 3 linguri de ulei la încins, într-o tigaie. Apoi, punem carnea la prăjit, cu pielea în jos. Bucățile trebuie întoarse pe toate părțile, până când puiul s-a pregătit uniform.
Pasul următor este să adăugăm cam un litru de apă, pentru a acoperi complet carnea. Apoi, vom pune cam o lingură rasă de sare, acoperim totul cu un capac și lăsăm mâncarea să fiarbă. Între timp, vom aduna spuma care se adună, iar în cele din urmă vom adăuga praful de ardei (sau piperul), punem iar capacul și mai lăsăm totul la fiert cam jumătate de oră, la foc mic.
Acum, când carnea va fi deja fiartă, vom adăuga în oală cartofii și morcovii! Mai adăugăm și puțină apă, pentru a acoperi legumele. Dacă este nevoie, vom mai pune sare și piper, iar apoi adăugăm și cimbrul. După ce totul s-a gătit, stingem aragazul și adăugăm imediat și usturoiul. La final, vom avea o mâncare delicioasă, ce se poate pregăti foarte ușor!