Cum sa faci cele mai pufoase gogoși. Secretul aluatului perfect pe care nimeni nu-l știe

Ultima actualizare:

Gogoșile sunt adorate de oameni din lumea întreagă. Unii le cumpără de la diverse patiserii sau din supermarket, însă cele făcute de gospodine sunt cele mai bune. Deși par ușor de făcut, poți să ai parte de un eșec dacă nu ești atent la cantități și nu frămânți bine aluatul. Așadar, specialiștii vă oferă câteva sfaturi. 

Gogoșile sunt desertul preferat al oamenilor din întreaga lume Foto: Shutterstock
Gogoșile sunt desertul preferat al oamenilor din întreaga lume Foto: Shutterstock

Aluatul trebuie ținut peste noapte

Ar trebui să păstrezi întotdeauna aluatul pentru dospit peste noapte, deoarece acest lucru ajută aluatul să devină pufos și să obțină o textură netedă. Întotdeauna este mai bine ca aluatul să fie pus la fermentare pentru o perioadă mai lungă de timp decât să fie pus la fermentare insuficientă.

Dacă aluatul nu este bine sau insuficient pus la fermentare, este posibil ca gogoșile tale să nu se umfle și să nu aibă moliciunea și textura pe care le dorești.

Frământă aluatul cel puțin o jumătate de oră 

Cu cât frămânți aluatul mai mult timp, cu atât vei obține o textură și o pufoșenie mai bună. Ar trebui să se continue să se ruleze și să se frământe aluatul timp de cel puțin o jumătate de oră dacă vrei ca gogoșile să aibă un finisaj și un aspect catifelat.

Este de preferat să le coci în loc să le prăjești 

Odată ce ai format gogoșile, fie pline, fie cu gaură în interior, lasă-le pe masă acoperite cu un prosop curat timp de 30 de minute. Vor fi pufoase și delicioase. 

Coacerea gogoșilor este întotdeauna o alegere mai bună în comparație cu prăjirea. Prăjirea este întotdeauna o treabă mai grea decât coacerea, deoarece trebuie să fii atent la temperatura de prăjire. Mai mult, cu prăjitul ai șanse ca gogoșile să rămână crude înainte, mai ales dacă ale tale au crescut.

La 350 ml de lapte și două gălbenușuri se folosesc 500 g de făină. Nu te teme dacă aluatul e prea moale, așa trebuie să fie. Dacă totuși le prăjești, ai grijă să fie în baie de ulei și întoarce-le de mai multe ori pe fiecare parte ca să se prăjească uniform și să fie făcute și în interior.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
dependenta de sex jpeg
fericire freepik jpg
Retele sociale - facebook - telefoane FOTO Shutterstock
horoscop webp
zodii meteoriti png
femeie trista jpg
horoscop freepik jpg
cub horoscop 1 gif
image
actualitate.net
image
actualitate.net