Cum să pregăteşti o prăjitură deliciosă în straturi
Ingrediente
Pentru aluatul 1
200 g făină100 g unt50 ml smântânăsare
Pentru aluatul 2
600 g făinăo lingură ulei200 ml apă călduţăsare
Pentru umplutura cu mere
1½ kg mere acrişoare100 g zahărscorţişoară
Pentru umplutura de mac
150 g mac50 g zahărun pliculeţ zahăr vanilat
Pentru umplutura de brânză
700 g brânză de vaci100 g zahăr3 ouăsareun pliculeţ zahăr vanilat
Pentru umplutura de nuci
250 g nuci80 g zahărun pliculeţ zahăr vanilat
Pentru topping de final
250 g smântână2 ouă
Pentru uns foile
100 g unt
Pentru servit
100 g zahăr pudră
Preparare
Pentru aluatul 1, făina cernută o amesteci cu sare și apoi cu untul tăiat bucăţele, după care adaugi smântâna şi frămânţi aluatul. Bila de aluat obţinută o ţii la rece timp de o oră.
Pentru aluatul 2, făina cernută o amesteci cu uleiul şi cu sarea şi frămânţi în timp ce adaugi apa călduţă. Aduni şi acest aluat într-o bilă şi o dai la rece 30 de minute.Afli aici cum faci umpluturile şi cum montezi prăjitura