Cum să prepari salata de varză ca la restaurant. Ingredientul secret știut doar de bucătarii profesioniști, care îi dă un gust aparte

Ultima actualizare:

Varza are multe beneficii pentru sănătate și poate fi folosită în multe moduri. Important este să fie inclusă în dieta ta. Poți să optezi pentru o salată de varză gustoasă. Există și un ingredient secret la care poți să apelezi, un aliment folosit de marii bucătari. Iată care este acesta. 

Ce ingredient să adaugi în salata de varză Foto: Shutterstock
Ce ingredient să adaugi în salata de varză Foto: Shutterstock

Care este ingredientul secret

Salata de varză se face extrem de simplu și este delicioasă, dar mai ales oferă prospețime întregului prânz. Un ingredient pe care îl pun puțini oameni este usturoiul. Cu siguranță o să îi surprinzi pe invitații tăi dacă vei pune doi căței de usturoi pisați în sosul pentru salată. 

Ingredientele de care ai nevoie 

Ai nevoie de: 1 varză roșie foarte mică, 1 varză albă mică, 2 morcovi, 6 linguri maioneză, 2 căței usturoi, pătrunjel, mărar și sare. 

Se taie varza fină. Se presară puțin cu sare, să se înmoaie. Răzuim morcovii pe răzătoarea mare. Tocăm fin verdețurile. Amestecăm tot. Adaugăm maioneza și usturoiul strivit și omogenizăm bine. Se servește rece.

Beneficiile usturoiului 

Usturoiul este un ingredient esențial în dieta mediteraneană și unul dintre cele mai sănătoase alimente. Folosit din cele mai vechi timpuri ca un condiment, există dovezi că egiptenii antici l-au consumat acum 6.000 de ani și că proprietățile sale culinare și medicinale au fost la fel de apreciate de greci.

Conținutul său caloric este de 114 kcal la 100 g, iar componentele sale principale sunt apa, carbohidrații (24,3%) și fibrele (1,2%). Într-o proporție mai mică, conține proteine (5,3%), grăsimi (0,23%) și minerale precum zinc (1,1 mg/100 g), fosfor (134 mg), calciu (17,8 mg) și fier (1,2 mg), dar și unele vitamine, printre care vitamina C (14 mg) iese în evidență și în cantități mai mici B1 (0,16 mg) și B2 (0,02 mg).

Varza, plină de fibre și substanțe nutritive 

Varza este adesea asociată cu faimoasa dietă cu supă de varză, dar această legumă crocantă, ieftină și versatilă poate fi folosită în numeroase rețete. Este plină de fibre și alte substanțe nutritive, cum ar fi potasiu și vitamina K, motiv pentru care includerea ei în dietă este recomandată.

O porție de 100 de grame de varză verde crudă are aproximativ 92% apă și 25 de calorii, un gram de proteine, 6 grame de carbohidrați și 3 grame de fibre alimentare, alături de grăsimi neglijabile. Este, de asemenea, o sursă bună de vitamina C și vitamina K.

Varza este practic un aliment fără grăsimi. O porție de 90 de grame de varză conține mai puțin de un gram de grăsimi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
ciorbă de pui jpeg
Horoscop FOTO Shutterstock (3) jpg
horoscop shutterstock 440905510 jpg
Dexcar3 jpg
image png
zodii pixabay jpg
dependenta de sex jpeg
fericire freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net