Cum se prepară cel mai bun magiun din lume! Secretul gospodinelor din Bucovina

În fiecare toamnă, gospodinele din întreaga țară se pregătesc cu grijă și dedicare pentru a umple cămările cu cele mai delicioase bunătăți de sezon. Este perioada în care fructele și legumele proaspete sunt transformate în gemuri, compoturi, murături și magiun, toate pregătite cu rețete tradiționale transmise din generație în generație. Magiunul de prune, una dintre cele mai apreciate delicatese, nu lipsește niciodată din cămara unei gospodine pricepute. Făcut cu migală și fără aditivi, acesta este un preparat sănătos și gustos, perfect pentru a fi savurat pe parcursul iernii. Iată secretul gospodinelor din Bucovina.

Secretul perfect pentru magiun
Secretul perfect pentru magiun

Cel mai bun magiun! Secretul pe care îl știu doar gospodinele din Bucovina

Ingrediente: 5 kg de prune perje (prune din care sâmburii ies ușor), fără conservanți sau coloranți

Mod de preparare:

Curățați prunele de sâmburi și puneți-le într-o cratiță mare. Prunele se fierb la foc domol, ideal pe foc de lemne, timp de aproximativ 4 ore. Este important să amestecați încet și constant pentru a evita lipirea fructelor de fundul cratiței. Focul de lemne adaugă o aromă deosebită, însă magiunul poate fi preparat și pe aragaz la foc mic.

După aproximativ 4 ore, prunele ar trebui să se fi transformat într-o pastă groasă, cu o textură fină și fără bucăți mari de fruct. Magiunul este gata atunci când începe să capete o culoare închisă și are o consistență densă, lipicioasă.

Pregătiți borcanele de 400 g spălate bine și sterilizate. Turnați magiunul fierbinte în borcane, închideți-le etanș și lăsați-le să se răcească încet, sub un prosop gros, pentru a asigura o bună sigilare. Din 5 kg de prune perje veți obține aproximativ 15 borcane de 400 g de magiun. Această delicatesă tradițională fără zahăr adăugat va fi perfectă pentru a trece iarna cu ceva dulce și sănătos.

Gospodinele din Bucovina prepară această rețetă toamna, asigurându-se că au în cămară suficiente borcane cu magiun, gemuri, compoturi și murături pentru iarnă. Secretul gospodinelor este să folosească perjele, adică prunele din care sâmburele iese ușor,

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
tochitura moldoveneasca jpeg
horoscop saptamana 30 august   5 septembrie webp
Horoscop dragoste iubire FOTO Shutterstock jpg
16 09 Click ro jpeg
calarasi placinta cu dovleac foto bucataras.ro
moon 1859616 1280 jpg
ciorba pasare adobestock jpg
zodii muncitoare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net