Cum speli corect salata verde. Toate gospodinele trebuie să afle asta

9 martie 2016
article img
Salata verde este vedeta începutului de primăvarăfoto: Shutterstock

E sezonul salatei, tarabele piețelor sunt pline de buchetele verzi, mirosind a proaspăt, iar gospodinele, mai noi sau mai vechi în meserie, se întreabă cum pot spăla frunzele repede și bine. Jurnalistul Răzvan Exarhu, bucătar pasionat, fost proprietar de restaurant, ne oferă pe o metodă simplă și eficientă pe blogul propriu.

Om de radio, blogger, realizatorul emisiunii ”România delicioasă” de la TVR 2 și proprietarul unui bistro care a avut foarte mulți fani în București, Răzvan Exarhu este, înainte de toate, un bucătar pasionat.

La începutul primăverii, Răzvan le vine în ajutor gospodinelor cu o metodă simplă și eficientă de a curăța salata. ”Vă trebuie un cuțit bine ascuțit. Decupați cotorul salatei în formă conică, la o adâncime de 5 cm. În acest mod, foile salatei se desprind uşor şi se pot spăla eficient şi rapid în apă rece”, a scris jurnalistul pe blogul propriu.

Dacă vreți să păstrați salata în frigider, trebuie să uscați frunzele cu hârtie absorbantă. De aici aflați cum puteți păstra salata proaspătă mai mult timp.