Deliciul care înlocuiește popcornul: porumb la friteuza cu aer cald

Porumbul făcut la friteuza cu aer cald (airfryer) este un deliciu gastronomic care poate înlocui cu succes popcornul la seara de film. Cum se prepară și cât este de sănătos, află în rândurile de mai jos!

Deliciul care înlocuiește popcornul / foto: Pexels
Deliciul care înlocuiește popcornul / foto: Pexels

Dacă îți dorești să mănânci mai sănătos sau, pur și simplu, cauți noi opțiuni culinare, porumbul pregătit la friteuza cu aer cald este o opțiune excelentă din mai multe motive.

În primul rând, porumbul este o sursă bună de antioxidanți, carbohidrați, fibre, minerale și proteine, ceea ce îi conferă valoare nutritivă. În al doilea rând, pregătit la friteuza cu aer cald, porumbul necesită mult mai puțin ulei, ceea ce reduce conținutul de grăsimi și calorii, făcându-l o alegere mai sănătoasă comparativ cu alte metode de preparare.

Cum îl pregătești

Această gustare se prepară în doar câteva minute. Porumbul poate fi servit ca atare sau adăugat în salate, supe, tortilla și sosuri.

Ingrediente

•    1/2 cutii porumb dulce

•    1 cub unt / 1 lingură ulei de măsline

•    Sare

•    Boia (opțional) 

Mod de preparare

•    Desfă cutia cu porumb, scurge apa din ea, iar într-un bol amestecă porumbul cu sare și boia. Pune porumbul în friteuza cu aer cald, adaugă untul sau uleiul de măsline și lasă-l timp de 15 minute, la 180°C. Din 5 în 5 minute, deschide friteuza și amestecă-l, iar la final adaugă sarea. După cele 15 minute, vei obține un preparat crocant, cu o textură crocantă la exterior și suculentă la interior.

Cum să gătești sănătos la friteuza cu aer cald

Friteuza cu aer cald te ajută să ai o alimentație mai sănătoasă, fără prea multe grăsimi, dar ține cont și de aceste reguli:

•            Gătește la temperaturi moderate – o temperatură ridicată (200°C sau mai mult) poate arde alimentele și va distruge nutrienții acestora;

•            Folosește condimente – usturoiul, oregano, busuiocul sau pătrunjelul adaugă savoare preparatelor, fără prea multe calorii;

•            Înlocuiește uleiul cu avocado – pasta de avocado este o sursă de grăsimi sănătoase, care îmbunătățește textura și aroma alimentelor. Pont: pentru a preveni oxidarea, adaugă în pastă puțină zeamă de lămâie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manipulare de tip gaslighting jpg
Zile norocoase pentru fiecare zodie, foto Shutterstock jpg
PENNY Bucharest International Half Marathon 1920x1080 jpg
icre de fasole jpeg
produse cosmetice par vopsit jpg
Zodii norocoase, sursa foto shutterstock jpg
Cele patru zodii norocoase, foto Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net