Desert de Masterchef pentru seara de Revelion, Crema Catalan─â! Cum s─â o prepari!

image
Crema catalan─â e un desert perfect pentru a v─â surprinde invita╚Ťii sau familia

Cristina Mehedin╚Ťeanu, pastry chef ╚Öi trainer la Horeca School, cu o vast─â ╚Öi bogat─â experien╚Ť─â ├«n domeniul culinar, lucr├ónd la celebrul Ottolenghi, Harrods sau clubul de fotbal Chelsea, ne propune o re╚Ťet─â interesant─â pentru seara de Revelion, ├«n cazul ├«n care vre╚Ťi s─â v─â surprinde╚Ťi invita╚Ťii sau familia cu un preparat delicios.

Crema catalan─â este o budinc─â aromat─â servit─â rece, cu un strat de zah─âr caramelizat deasupra.

Provine din Catalonia, Spania. Este asem─ân─âtoare cu creme brulee, de┼či varianta fran┼úuzeasc─â a ap─ârut mai t├órziu.

image
Cristina Mehedin╚Ťeanu, pastry chef ╚Öi trainer la Horeca School

Ingrediente

pentru 2 porţii mari sau 4 mici

750 gr lapte gras 3.5 % gr─âsime

  • 1 linguri┼ú─â de semin┼úe de fenicul strivite
  • 1 baton de scor┼úi┼čoar─â rupt ├«n buc─â┼úi
  • 150 gr zah─âr alb tos
  • coaja de la 1 l─âm├óie
  • coaja de la 1 portocal─â
  • 2 ou─â ├«ntregi + 6 g─âlbenu┼čuri
  • 40 gr amidon de porumb
  • zah─âr brun/demerara pentru decor

Metod─â

Putem s─â servim acest desert al─âturi de fructe, biscui┼úi sau pi┼čcoturi.

Bon appetit!

cub andreea esca (1) png
zodiac 600x400 jpeg
the sandman jpg
archie battersbee jpg
image png
4 britney spears 5 jpg jpeg
cub laura cosoi png
Oana si Mioara Roman jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
image png
1 slabire jpg jpeg
mancare pe care 10 PNG
pranz delicios PNG
mancare pe care 8 PNG
image png