Desert de Masterchef pentru seara de Revelion, Crema Catalană! Cum să o prepari!
Ultima actualizare:
Cristina Mehedințeanu, pastry chef și trainer la Horeca School, cu o vastă și bogată experiență în domeniul culinar, lucrând la celebrul Ottolenghi, Harrods sau clubul de fotbal Chelsea, ne propune o rețetă interesantă pentru seara de Revelion, în cazul în care vreți să vă surprindeți invitații sau familia cu un preparat delicios.
Crema catalană este o budincă aromată servită rece, cu un strat de zahăr caramelizat deasupra.
Provine din Catalonia, Spania. Este asemănătoare cu creme brulee, deşi varianta franţuzească a apărut mai târziu.
Ingrediente
pentru 2 porţii mari sau 4 mici
750 gr lapte gras 3.5 % grăsime
- 1 linguriţă de seminţe de fenicul strivite
- 1 baton de scorţişoară rupt în bucăţi
- 150 gr zahăr alb tos
- coaja de la 1 lămâie
- coaja de la 1 portocală
- 2 ouă întregi + 6 gălbenuşuri
- 40 gr amidon de porumb
- zahăr brun/demerara pentru decor
Metodă
Putem să servim acest desert alături de fructe, biscuiţi sau pişcoturi.
Bon appetit!