Drob în aluat - Stela Predescu

20 aprilie 2012
article img

Ingrediente: Pentru drob: măruntaie (ficat, limbă, inimă), 3 ouă fierte, 3 ouă crude, 3 cepe, o legătură de ceapă verde, pătrunjel, mărar, 1 cutie de smântână, o căpăţână de usturoi, sare, piper, cimbru, ulei, unt pentru uns tava.

Pentru aluat: 6 linguri de smântână, un pahar de lapte, 100 g margarină, sare, o linguriţă praf de copt, făină cât cuprinde.

Mod de preparare:

Pregătim aluatul şi îl lăsăm la frigider o oră.

Se fierb măruntaiele. Când se răcesc se trec prin maşina de tocat carne.

Ceapa se taie mărunt, se căleşte, la fel şi usturoiul, apoi verdeaţa.

Lăsăm să se răcească apoi se adaugă ouăle crude bătute, smântâna, sare, piper, cimbru. Amestecăm totul. Ungem cu unt o tavă de chec.

Întindem aluatul şi punem jumătate din umplutură, apoi ouăle fierte în mijlocul umpluturii - se pune restul umpluturii.

Rulăm aluatul şi aşezăm drobul în tavă. Ungem cu puţin ulei pentru un aspect plăcut şi decorăm cu chimen. Se coace aproximativ 30 de minute.

Poftă bună!

Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!