Este o rețetă de post simplă și delicioasă! Cum poți pregăti falafel rapid și ușor în propria bucătărie

Este un preparat pe care îl cunoaștem cu toții și pe care îl savurăm indiferent de ocazie. Însă, în zilele de post, el devine o gustare foarte utilă, pe care o putem pregăti ușor și în propria bucătărie. Este vorba despre falafel, care este, de fapt, surprinzător de ușor de făcut.

Este o rețetă simplă și delicioasă / foto: IStock
Este o rețetă simplă și delicioasă / foto: IStock

Cei mai mulți dintre noi suntem obișnuiți să comandăm falafel în restaurante sau să îl cumpărăm din magazine. Însă, poate că vom fi surprinși să aflăm că, în realitate, el poate fi pregătit foarte ușor chiar și în propria noastră bucătărie!

Această rețetă de post va fi gata în mai puțin de o oră, iar la final vom putea savura o mâncare delicioasă și sănătoasă, de care nu ne vom mai sătura!

De ce ingrediente este nevoie

Din fericire, nu este nevoie decât de câteva ingrediente simple pentru a pregăti falafel. Mai precis, va trebui să avem la îndemână 300 de grame de năut uscat sau o conservă scursă foarte bine, o ceapă mică tocată mărunt, 1 – 2 căței de usturoi tocat, jumătate de linguriță de chimion măcinat, jumătate de linguriță de coriandru, sare, piper, cât și o linguriță de praf de copt.

De asemenea, va trebui să mai folosim și 2 – 3 linguri de făină, cam două lingurițe de suc de lămâie și ulei pentru prăjit. Odată ce avem toate aceste ingrediente, putem începe să gătim.

Cum se pregătește ușor această rețetă

Potrivit bucataras.ro, pentru a pregăti falafel trebuie să începem prin a clăti năutul din conservă, care va trebui apoi scurs foarte bine. Mai departe, în vasul unui robot de bucătărie vom pune năutul, alături de ceapă, usturoi, coriandru, chimion, cât și toate celelalte condimente. Tot acum se pune și praful de copt și sucul de lămâie.

Totul se mixează bine până când avem o pastă, iar dacă dorim, putem adăuga în ea și pătrunjel tocat. Mai departe, compoziția trebuie lăsată în frigider vreme de 30 de minute, pentru a deveni mai fermă. Dacă ni se pare prea moale, putem pune în ea puțin pesmet.

Apoi, se formează chiftele și se prăjesc cam 3 – 4 minute pe fiecare parte. Dacă dorim, putem să le pregătim și în cuptor vreme de 25 – 30 de minute, la 200 de grade.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
profimedia placinta carne cascaval jpeg
horoscop solstitiul de iarna jpg
zodii, foto shutterstock jpg
2025 10 1761057272 36 png
Copy of Poster atractii SM 3 jpg
zodii care au de platit o karma jpg
Zodii jpg
ulei, foto shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net