Iată cum se prepară prăjitura cu rom şi cafea!
Ultima actualizare:
Pentru aluat
125 ml ulei125 ml apă minerală150 g făină1 praf de copt4 ouă3 linguri pudră de cacao1 linguriţă cafea instant150 g zahăr pudrăesenţă de rom
Pentru glazură
200 g ciocolată menaj50 g unt3 linguri de cafea concentrată
Pentru decor (opţional)
200 ml frişcă bătutănessboabe de cafea
Preparare
Mixezi ouăle cu zahărul până devin spumoase, adaugi treptat uleiul, alternând cu apa minerală, apoi esenţa de rom. La final, adaugi treptat făina cernută cu pudra de cacao, cafeaua instant, praful de copt şi amesteci bine până se omogenizează perfect.
Torni compoziţia într-o formă dreptunghiulară tapetată cu folie specială de copt, o introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa 30 de minute, la temperatură medie.