Ingredientele pe care trebuie să le pui în apa ouălelor de Paște, pentru ca să nu se mai spargă. Se regăsesc în bucătăria fiecărei gospodine

Au mai rămas doar câteva zile până când românii vor celebra Paștele, una dintre cele mai importante sărbători din calendarul ortodox. Gospodinele sunt cu pregătirile în toi, astfel că ouăle roșii, pasca, drobul și cozonacul sunt primele pe listă. Totuși, una dintre cele mai mari provocări o reprezintă vopsitul ouălelor, întrucât majoritatea optează pentru un proces de colorare rapid și cât mai natural. 

Ouă de Paște / foto: Pixabay
Ouă de Paște / foto: Pixabay

Click! vine în atenția gospodinelor cu un sfat care le ajută să remedieze problema cu ouăle crăpate în timpul fierberii. Astfel, două dintre cele mai folosite ingrediente în bucătărie își fac treaba exemplar în acest proces. 

Ce trebuie să pui în apa în care fierb ouăle 

Înroșirea ouălor pentru Paști se face în Joia Mare. Tradițiile din popor amintesc de faptul că ouăle colorate pentru această sărbătoare creștină nu se strică niciodată: „Oul a sintetizat misterul Creaţiunii; dintr-un ou trebuie să se fi născut Universul, Lumea, deci şi omul. Oul cosmic trebuie presupus la baza credinţei tututor popoarelor din lume”, spunea folcloristul Artur Gorovei într-un studiu, apărut în anul 1937.

Dacă una dintre cele mai mari probleme o reprezintă procesul de fierbere, mai exact, faptul că multe dintre ele crapă. Ei bine, pentru a evita această situație, există un truc: în apa în care fierb ouăle se pune oțet și sare. Oţetul şi sarea au rolul de a întări coaja ouălor, astfel că acestea nu vor mai crăpa la fiert.

Tradiții și obiceiuri în prima zi de Paște 

Anul acesta, pe data de 5 mai, românii celebrează Paștele, una dintre cele mai importante sărbători românești. Există și câteva tradiții pe care le respectă cu sfințenie.

Printre cele mai importante se numără acestea: credincioșii trebuie să poarte hanine noi, să se spele pe faţă cu apă neîncepută, să ciocnească ouă sau să se scalde în apă curgătoare.

De asemenea, un alt obicei este acela de a ciocni ouă. Se spune că cei care ciocnesc ouă se vor întâlni pe lumea celaltă. De asemenea, dacă nimerești un ou cu două gălbenușuri, este un semn că te poți căsători în curând. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
clatite japoneze 0 jpeg
NUPO   regim de slabire (2) jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
horoscop webp
horoscop colaj pixabay jpg
culoare de par in functie de zodie jpg
horoscop jpeg
click ro jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net