Mascarpone- ingredientul cel mai iubit de cofetarii italieni
Acest ingredient se foloseste in Italia intr-o multime de preparate, de la tiramisu sau dip-urile pentru fructe, pana la retetele de paste sau sosurile sarate.
Mascarpone a aparut in regiunea Lombardia acum cateva sute de ani, fiind obtinut orintr-un procedeu asemanator cu cel de preparare a iaurtului. La noi in tara, acest produs a intrat pe piata doar de cativa ani, insa s-a bucurat in foarte scurt timp de aprecierea bucatarilor amatori sau profesioniosti.
Sfaturi utile pentru cumpararea si depozitarea Mascarpone
Atunci cand cumperi mascarpone, trebuie sa ai grija ca pe langa verificarea termenului de valabilitate sa urmaresti si modul in care a fost depozitat acest ingredient; mascarpone trebuie sa stea la rece, in frigiderul de lactate, alaturi de iaurturi si smantana. Dupa deschidere, mascarpone se pastreaza in ambalajul propriu, cu capacul inchis. Ai grija ca produsul sa nu isi schimbe culoarea sau mirosul (acestea sunt semne ca s-a alterat). O solutie la care merita sa te gandesti este sa pastrezi mascarpone la congelator, punand recipientul sau original intr-un alt recipient. Deoarece la dezghetare produsul are tendinta sa lase apa (sa separe crema de zer), trebuie sa pastrezi cutia la frigider, ca sa se dezghete treptat.