Motivul pentru care puiul prăjit este mereu mai gustos la restaurant. Ce fac în plus bucătarii

Indiferent de cât de mult am încerca, puiul prăjit în bucătăria de acasă nu o să ne iasă niciodată la fel de bun ca cel de la restaurant. Iar diferența nu ține întotdeauna de calitatea bucătarilor care lucrează în restaurante, ci de anumite trucuri destul de banale la care aceștia apelează pentru un pui cât mai bun.

Trucurile ingenioase pentru un pui prăjit delicios / foto: Adobe Stock Images
Trucurile ingenioase pentru un pui prăjit delicios / foto: Adobe Stock Images

Există situații în care trebuie să recunoaștem că nu avem talentul necesar pentru a pregăti un preparat la fel de bun ca cel pe care un profesionist îl va găti la restaurant. Însă, există și alte situații în care diferența constă doar în câteva trucuri banale pe care profesioniștii le folosesc în bucătărie, conform eatingwell.com.

Atunci când vine vorba despre puiul prăjit, există anumite lucruri la care trebuie să fim atenți. Edgar „Dook” Chase IV deține restaurantul Dooky Chase, în New Orleans, unde prăjește pui încă din anul 1940. Iar de-a lungul anilor, el a avut mereu grijă să urmeze precis rețeta bunicii sale, Leah.

Trucurile ingenioase pentru un pui prăjit delicios

Rețeta folosită de acest restaurant nu include saramură, ci o marinadă delicioasă. Chase sugerează tuturor celor care pregătesc pui să lase carnea în marinadă vreme de o oră, maxim două. Campionul mondial la barbecue, John Delpha, a spus că folosește o saramură diluată cu lapte bătut, sos Tabasco și puțin oțet, lăsând carnea în acest amestec vreme de șase ore.

Atunci când vine vorba despre crusta puiului, Chase folosește numai făină condimentată. Însă Delpha adaugă și puțin amidon de porumb, pentru ca crusta să iasă mai crocantă la final. În general, cu cât este folosită mai multă făină, cu atât crusta va fi mai crocantă.

Greșeala pe care o fac cei mai mulți oameni

De asemenea, Delpha spune că există o greșeală banală pe care o fac cei mai mulți oameni atunci când prăjesc pui acasă. Mai precis, este vorba despre faptul că, de cele mai multe ori, ei pun prea mult pui în tigaie. Potrivit expertului, trebuie să rămână îndeajuns de mult spațiu liber în tigaie, pentru ca uleiul să poată circula uniform.

„Uleiul trebuie să circule liber, altfel unele părți nu se prăjesc corect”, a spus expertul, conform sursei citate.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
BeFunky collage   2025 12 14T201653 072 jpg
horoscop shutterstock jpg
zodii, foto shutterstock jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
cozonac scarlatescu shutterstock 1937659066 jpg
horoscop 13 19 iunie webp
Horoscop, foto shutterstock jpg
fructe pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net