Negresă de post: Pîrvuleţ Nicoleta
Ultima actualizare:
Ingrediente:
Jumătate cană cu ulei, 1 cană cu zahăr, 1 cană apă minerală, 2 căni făină, 1 plic zahăr vanilat, 1 plic praf de copt, coaja rasă de lămâie, 4 linguri cu gem (eu am folosit gem de căpşuni), 2 portocale tăiate bucăţi mici, 4 linguri cu cacao.
Preparare
Se amestecă uleiul cu zahărul, apoi se adaugă apa minerală, gemul de căpşuni, făina în ploaie (să nu facă cocoloaşe), zahărul vanilat, praful de copt, lămâia răzuită, cacao şi, la sfârşit, portocalele.
Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduce la cuptor pentru aproximativ 45 minute. Se taie după ce se răceşte. Se pudrează cu zahăr pudră (sau se răzuieşte ciocolată de post).